Ο κ. Τσίπρας όμηρος του κ. Καμμένου, λέει η Ν.Δ.: Δεν θα επικρατήσουν στην Ελλάδα οι Εσκομπάρ, απαντά ο Καμμένος




Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην ομιλία του στην Βουλή, αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, είπε ότι για “πρώτη φορά κόμμα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως πολιτικός βραχίονας εγκληματικής οργάνωσης”.

Είπε ότι η υπόθεση αυτή θα αποδείξει πως υπάρχουν “τζάμπα μάγκες” και “επί πληρωμή βλάκες και απατεώνες εκπρόσωποι συμφερόντων” στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πάρα πολλά χρήματα, λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν δύο τόνοι καθαρής ηρωίνης “βγουν στον δρόμο και πεθαίνουν παιδιά” κοστίζουν 3 δισ. ευρώ, προσθέτοντας “τα μαύρα λεφτά είναι για να βρίσκουν συνηγόρους υπερασπίσεως”.

Είπε ότι το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου εκλήθη από εκδότη ο οποίος του προσκόμισε, άρθρο που έφθασε στα χέρια του από δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, το οποίο ήταν “προτυπωμένο και από κάπου δοσμένο” το οποίο έκανε λόγο για ειδικό δικαστήριο για τον Καμμένο.

Ο εκδότης αρνήθηκε να το δημοσιεύσει, η εφ. “Το Καρφί” το δημοσίευσε στις 17 του μηνός, ενώ από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα εκδόθηκαν δύο καινούργιες εφημερίδες, επανεκδόθηκε μία και εξαγοράστηκαν άλλες τρεις υποεφημερίδες και εγώ είμαι ο μόνος πολιτικός που είμαι πρωτοσέλιδο για το “έγκλημα” να οδηγήσω στην Δικαιοσύνη μια υπόθεση ναρκωτικών, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας “αυτοί που εκτελούν τα συμβόλαια είναι και αυτοί που λαμβάνουν τα χρήματα”.

Συνέχισε, αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα στο Διαδίκτυο που αφορούσε μήνυση του επιχειρηματία Στήβ Κακέτση κατά του Ι. Κουρτάκη και του Αλ. Κούγια τον οποίο (Αλ. Κούγια) είχε καλέσει ο Σ. Κακέτσης ως συνήγορο σε μια υπόθεση του που αφορά στο ΤΑΙΠΕΔ.

“1 εκ. ευρώ θα πλήρωναν για να βγει ο Κακέτσης και να μας κατονομάσει γιατί ο κ. Μπρακουμάτσος κάνοντας την έρευνα έκρινε ότι δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και αφού δεν υπάρχει φυσικός, δεν υπάρχει και ηθικός” είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι ο Σ. Κακέτσης δεν πήρε το 1 εκ. ευρώ, όπως δεν τα πήρε και ο εκδότης, ενώ “κάποιοι άλλοι τα πήραν και λειτουργούν ως πιστόλια της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας”.

Κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ¨Αδωνι Γεωργιάδη, για στοχοποίηση του Π. Κουρουμπλή με “μαϊμού-είδηση” προσθέτοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης “έφερε και αγωγή που με καταδικάζει γιατί εμπλέκω τον Κουρτάκη στην υπόθεση του Noor1. Η αγωγή όμως παραδέχεται ότι ο Κουρτάκης ήταν υπάλληλος του Αιμίλιου Κοτσώνη, αλλά τον απαλλάσσει γιατί δεν είχε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση Noor1”.

“Όταν κατέπεσε η σκευωρία, με το πόρισμα Μπρακουμάτσου, άρχισε η παρακολούθηση μου, όπου με εύρισκαν. Το δωμάτιο το έκλεισα με την κάρτα μου -το καταθέτω- και πρωί-πρωί ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτησή μου γιατί ο κανονισμός του υπουργικού συμβουλίου δεν μου επιτρέπει να μπαίνει σε καζίνο. Έψαξα τον κανονισμό, πήρα τηλέφωνο και τον πρώην γγ του υπουργικού συμβουλίου, Τ. Μπαλτάκο, και μου είπε ότι τέτοιος κανονισμός δεν υπάρχει” είπε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας είπε ότι όταν ανοίξει πραγματικά η υπόθεση με Προανακριτική Επιτροπή κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για ποινικά αδικήματα με πρώτο εκείνο τον εκβιασμό δικαστών, ενώ κατέθεσε ενδεικτικά πρωτοσέλιδα στα Πρακτικά της Βουλής.

Αναφέρθηκε επίσης και σε δεύτερο ποινικό αδίκημα, εκείνο των παράνομα αποκτηθεισών τηλεφωνικών συναλλαγών.

Ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ήταν εκείνος που επικοινώνησε μαζί του και όχι αντιστρόφως, είπε ότι ο Γιαννουσάκης φοβόταν για την ζωή του, προσθέτοντας, έκανα το αυτονόητο, επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και εκείνος με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά.

Είπε ότι αποτελεί ηθικό χρέος να καταπολεμήσει τους εμπόρους ναρκωτικών προσθέτοντας “κάποιοι δέχονται να παίρνουν το ματωβαμένο αντίδωρο από το χέρι τους”, τονίζοντας “δεν θα προσκυνήσω τους εμπόρους ηρωίνης, όπως δεν προσκύνησα τους εμπόρους των εξοπλιστικών”.

Έκανε λόγο για στοχοποίηση της οικογένειάς του, προειδοποιώντας τους βουλευτές, ότι “αν δεν τους κάνεις το κέφι, τότε αύριο θα στραφούν κατά της δικής σας οικογένειας”.
“Ειπώθηκαν πολλά για την υπόθεση Νoor1 με κατάθεση λογαριασμών απ’ όπου έφευγαν τα χρήματα από Μαρινάκη για Γιαννουσάκη. Να βρει τη ροή του χρήματος η Δικαιοσύνη. Μακάρι να είναι αθώοι. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Μαρινάκη, αλλά αν είναι πίσω από την υπόθεση αυτή να πληρώσει” είπε ο κ. Καμμένος, κάνοντας επίσης λόγο για υπόθεση με βουλεύματα που αργούν να εκδοθούν επί ενάμιση χρόνο καθώς και για εκκρεμούσα υπόθεση με στημένους αγώνες που αφορούν τον ίδιο επιχειρηματία.

“Είναι νομική υποχρέωση της παρέμβασης της δικής μου ως πολίτη και ως δημόσιου λειτουργού, δεν ανακάλυψα εγώ τον Μαρινάκη, τον κατανόμασε τρεις φορές ο Γιαννουσάκης, όλες μου οι επαφές έγιναν από το προσωπικό μου τηλέφωνο, όχι από πακιστανικά. Ουδέποτε εκβίασα τον Γιαννουσάκη. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης είναι φίλος και συνεργάτης του Γιαννουσάκη, της Ντ. Μπακογιάννη και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου, καθώς και του Μάκη Βορίδη που είναι και δικηγόρος των “Παραπολιτικών” του Κουρτάκη” είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι “ο Μαρινάκης και το “γιουσουφάκι” ο Κουρτάκης θα αντιληφθούν ότι υπάρχει Δικαιοσύνη στη χώρα”.

Επανέλαβε τις αναφορές του για καθυστερήσεις στην έκδοση βουλευμάτων “ενώ οι Ηριάννες παραμένουν στην φυλακή”, έκανε λόγο για “εκδιδόμενη λάσπη και συκοφαντία από υπανθρώπους του Τύπου” και κατέληξε τονίζοντας ότι στην πολιτική ζωή της χώρας “δεν θα επικρατήσουν οι Εσκομπάρ”.

ΝΔ: «Όμηρος του κ. Καμμένου, ο κ. Τσίπρας»

«Ο κ. Τσίπρας, με την σημερινή αμήχανη εμφάνισή του, αποδείχθηκε ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Όμηρος του κ. Καμμένου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Εκτός τόπου και χρόνου, έφτασε στο σημείο – πάνω στον ενθουσιασμό του – να δικαιολογήσει ακόμη και τον κ. Κουρουμπλή για τις τραγικές ευθύνες του στη διαχείριση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου. Η αγάπη του για την καρέκλα είναι τέτοια που υπερασπίζεται, χωρίς καμία ντροπή, υπουργούς που μιλάνε με ισοβίτες. Όποιος είδε σήμερα το παραλήρημα του κ. Καμμένου έβγαλε τα συμπεράσματά του γιατί δεν μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας».

25/09/2017 20:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: