Μέρκελ παραιτήσου από την προεδρία του CDU, λέει η συντηρητική πτέρυγα…




Δύο ημέρες μετά την την εκλογική μάχη στη Γερμανία, στην οποία το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα μπορεί να κατέκτησε την πρώτη θέση, κατέγραψε όμως μεγάλες απώλειες, η συντηρητική πτέρυγα ζητά από την Καγκελάριο Μέρκελ να παραδώσει την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών.

Ο Αλεξάντερ Μιτς, επικεφαλής της παράταξης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, με την ονομασία «Ελεύθερο Συντηρητικό Ξεκίνημα», μιλώντας σε κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, είπε σήμερα πως «θα ήταν πολύ σημαντικό να δώσουμε τώρα μια νέα ώθηση στο κόμμα, ώστε αυτό να μην κυβερνάται μόνον από την Καγκελαρία. Μέσα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα υπάρχει πληθώρα πολύ καλών στελεχών στη δεύτερη γραμμή, οι οποίοι και θα ήταν ικανοί να αναλάβουν την προεδρία του κόμματος».

Ο Αλεξάντερ Μιτς μάλιστα, ονομάτισε και κάποια από τα στελέχη, λέγοντας πως κατάλληλοι για την προεδρία του κόμματος, προκειμένου να αντικαταστήσουν την Άγκελα Μέρκελ θα ήταν ο Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και ο Υφυπουργός του ίδιου Υπουργείου, Γενς Σπαν.

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, η συντηρητική πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών είχε επανειλημμένα ζητήσει να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ Καγκελαρίου και Προέδρου του κόμματος.

Την ίδια ώρα προβλήματα υπάρχουν στην συντηρητική παράταξη και με το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας.

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, ζητά από την παράταξη του να κάνει μια δεξιά στροφή, ως αποτέλεσμα των απωλειών που είχαν μετά την εκλογική μάχη.

Όπως είπε ο Ζεεχόφερ «πρέπει να δώσουμε στην κοινή γνώμη να καταλάβει πως λάβαμε το μήνυμα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Πρακτορείου DPA, σήμερα το πρωί Μέρκελ και Ζεεχόφερ είχαν ένα ιδιαίτερο τετ-α-τετ.

Το Πρακτορείο αναφέρει πως ο Ζεεχόφερ έθεσε στην Μέρκελ τις προτάσεις του για αλλαγή πολιτικής σε θέματα όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και η Ευρώπη.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ


ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/Βερολίνο 26/09/2017 19:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: