Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα: Καλύτερη η εικόνα αυτή την ώρα




Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά που ξέσπασε από το απόγευμα της Δευτέρας, στη δυτική Αχαϊα.

Οι κάτοικοι των περιοχών και ειδικά του χωριού Άρλα πέρασαν δύσκολο βράδυ καθώς ορισμένοι –κυρίως ηλικιωμένοι – αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους ενώ όσοι παρέμειναν στο χωριό, συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν το βράδυ να περιορίσουν τα μέτωπα με αποτέλεσμα η εικόνα το πρωί της Τρίτης να είναι αρκετά καλύτερη και να μην κινδυνεύουν, αυτή τη στιγμή, οι τέσσερις κοινότητες, μέρος των οποίων εκκενώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Στο σημείο επιχειρούν 86 πυροσβέστες και 43 οχήματα, ενώ η προσπάθεια της κατάσβεσης αναμένεται να ενισχυθεί και με δύο καναντέρ.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Δυικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων. Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στην εκκένωση της κοινότητας ‘Αρλας στη δυτική Αχαΐα που κινδυνεύει από τη φωτιά, προχωρούν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα θα επιβιβασθούν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές.

Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην ‘Αρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Νωρίτερα είχαν κινδυνεύσει άμεσα τα χωριά Άρλα και Σανταμέρι στα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά στα Άρλα έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια ωστόσο η αλλαγή της διεύθυνσης του ανέμου οδήγησε τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και αποσοβήθηκε ο κίνδυνος για το χωριό.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/ΑΕλλάδα/Αθήνα 12/09/2017 08:30
11/09/2017 23:30,ΑΠΕ-ΜΠΕ Η. Κάνιστρας, Πάτρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: