Με το μυαλό στη Ριέκα η ΑΕΚ κέρδισε 4-0 τη Λάρισα




 

Χωρίς να χρειαστεί καν να ιδρώσει η ΑΕΚ ξεπέρασε άνετα 4-0 το εμπόδιο της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ και στρέφει πλέον την προσοχή της στην πρεμιέρα του Europa League, εναντίον της Ριέκα στην Κροατία (Πέμπτη). Ο Μάνταλος στο 4΄, ο Κλωναρίδης στο 34΄, ο Μπακασέτας στο 74΄ και ο Αραούχο στο 86΄ πέτυχαν τα γκολ που ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, με 7 βαθμούς σε 3 αγωνιστικές. Με 10 παίκτες αγωνίστηκε η ΑΕΛ σε όλο το β΄ ημίχρονο λόγω αποβολής του Αγκάνοβιτς στο 49΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ήταν μια από τις πιο εύκολες νίκες της ΑΕΚ από τη στιγμή της επιστροφής της στη Super League. Δύσκολο να θυμηθεί κανείς ένα ματς στο οποίο η Ενωση να απειλήθηκε λιγότερο, απ΄ότι στο σημερινό… Το «λιγότερο» πρακτικά δεν υπάρχει, αφού η ΑΕΛ… κατόρθωσε να κλείσει το 90λεπτο χωρίς τελική προσπάθεια, έστω κι αν ένα εντελώς ακίνδυνο σουτ του Ρέντζα στο 42΄ καταγράφηκε από τη στατιστική υπηρεσία.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4΄ από φανταστικό γυριστό του Μάνταλου μετά από σέντρα του Μπακάκη. Στο 34΄ ο Λιβάγια με εξαιρετική κίνηση στην περιοχή, άδειασε όλη την άμυνα της ΑΕΛ και έδωσε στον Κλωναρίδη, ο οποίος στην κενή εστία έγραψε το 2-0.

Στο 49΄ σταμάτησε να υπάρχει και το παραμικρό ενδιαφέρον όσον αφορά το νικητή της αναμέτρησης. Ο Αγκάνοβιτς χτύπησε με αγκωνιά τον Βράνιες και αποβλήθηκε, μόλις 160 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Παγκόσμιο ρεκόρ δεν είναι, αλλά σίγουρα μια θέση στις ταχύτερες αποβολές στην ιστορία, την… αξίζει.

Στο 74΄ ο Τάσος Μπακασέτας σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τον Μπόζοβιτς κι έτσι ο διεθνής μεσοεπιθετικός σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση στη φετινή σεζόν. Λίγο αργότερα, ο Σέρχιο Αραούχο έκανε την επανεμφάνισή του σε «παγωμένη» ατμόσφαιρα αφού το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών κι έτσι έχασε την σίγουρη αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ. Ούτε δέκα λεπτά δεν χρειάστηκε, για να συναντήσει ξανά τα.. γνώριμά του δίχτυα τού ΟΑΚΑ, καθώς στο 86΄ από σέντρα του Αϊντάρεβιτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Σχεδόν σε όλο το β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν αφήσει το πόδι από το γκάζι, αφού τους δόθηκε και η (απρόσμενη) ευκαιρία να κρατήσουν δυνάμεις ενόψει του ταξιδιού στην Κροατία.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Βράνιες – Φατιόν, Ρέντζας

Κόκκινη: Αγκάνοβιτς (49΄)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (69΄ Μπακασέτας), Κλωναρίδης, Μάνταλος (81΄ Βλαχομήτρος), Λιβάγια (76΄ Αραούχο).

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (78΄ Κριζμάν), Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (46΄ Περόνε), Λεοζίνιο (46΄ Αγκάνοβιτς), Ναζλίδης.

Γιώργος Μανταίου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: