Με εντολή Ερντογάν κλήθηκε ο Γερμανός πρέσβης: Διαμαρτυρία για διαδήλωση των Κούρδων!

Η διαδήλωση των Κούρδων στην Κολωνία εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία via TwitterΗ διαδήλωση των Κούρδων στην Κολωνία εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία via Twitter

Η Τουρκία κάλεσε το Σάββατο τον Γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με μια συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, μια ακόμη εστία έντασης στις σχέσεις Βερολίνου- Άγκυρας.

«Καταδικάζουμε τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στη γερμανική πόλη της Κολωνίας από ομάδες- παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και το γεγονός ότι επετράπη (από τις γερμανικές αρχές) η τρομοκρατική προπαγάνδα. Εκφράσαμε την έντονη αντίδρασή μας στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, τον οποίο καλέσαμε στο υπουργείο» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι το Σάββατο περίπου 3.000 υποστηρικτές των Κούρδων διαδήλωσαν στην Κολωνία κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης του έγκλειστου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε πραγματοποιηθεί την 3η Σεπτεμβρίου, όπου 25.000 υποστηρικτές των Κούρδων διαδήλωσαν στην Κολωνία εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν αφίσες του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η ΕΕ και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει τις όποιες δραστηριότητες του PKK.
«Η προσέγγιση “δύο μέτρα δύο σταθμά” που έχει υιοθετήσει η Γερμανία σε σχέση με τον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας εγείρει ανησυχίες. Καλούμε τη

Γερμανία να υιοθετήσει μια ηθική στάση εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας» επισημαίνεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

17/09/2017 00:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- Sputnik
Άγκυρα, Turkey

Be the first to comment on "Με εντολή Ερντογάν κλήθηκε ο Γερμανός πρέσβης: Διαμαρτυρία για διαδήλωση των Κούρδων!"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*