Με δύο γκολ του Εμενίκε ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης 2-1 για το κύπελλο Ελλάδας




Τρεις ημέρες μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, που έληξε ισόπαλη 1-1, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης συναντήθηκαν πάλι στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αυτή τη φορά για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 με δύο γκολ του Εμενίκε, στο 71′ με πέναλτι και στο 78′. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 84′ με τον Τσουκαλά.

Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός και διατήρησε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, ήταν όμως ανούσια, καθώς αδυνατούσε να «σπάσει» την καλοστημένη άμυνα του Αστέρα. Και στο 40’κινδύνεψε να δεχθεί και γκολ, όταν η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου πέρασε λίγο άουτ.
Ο Αστέρας απείλησε και στο 67′ με τον Κώτσιρα κι ενώ οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ζορίζονται επιθετικά, στο 71′ ο Ζουμά μέσα στην περιοχή έσπρωξε με τα χέρια τον Μπεν, το πέναλτι δόθηκε αμέσως και ο Εμενίκε που το εκτέλεσε έκανε το 1-0. Και στο 78′ ο Νιγηριανός επιθετικός, με διαφορά ο κορυφαίος της αγώνα, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Φορτούνη, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν «καθάρισε» εύκολα το ματς, αφού στο 84′ ο Τριανταφυλλόπουλος «βρήκε» τον αμαρκάριστο Τσουκαλά κι αυτός μείωσε σε 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Χάσι μπορεί να έφτασε στη νίκη, όμως προβλημάτισε για ακόμη μια φορά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ταχτσίδης, Εμενίκε – Πασσαλίδης, Μουνάφο, Κυριακόπουλος, Γκοντό
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46? Μάρτινς), Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος (74′ λ.τ. Μίλιτς), Πάρντο (60? Μπεν), Φορτούνης, Εμενίκε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79′ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (62′ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’Γκοντό), Δουβίκας.

Δημήτρης Βασιλόπουλος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: