Κλειστά μέχρι τον Οκτώβριο κρατά τα χαρτιά του για τις εκλογές ο Αναστασιάδης: Για «ιδίαν χρήση» τα έγγραφα




Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης τις αποφάσεις του για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απέφυγε να πει κατά πόσον ο κ. Αναστασιάδης θα επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να είναι υποψήφιος».

Πρόσθεσε πως οι έξι μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές του 2018 θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση για να προωθήσει αποφάσεις και να κατατεθούν στη Βουλή μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια, και εξέφρασε την ελπίδα «η προσπάθεια να μην θυσιαστεί στον βωμό των προεδρικών εκλογών».

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την ενέργεια του να διανείμει έγγραφα των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, είπε ότι ο Πρόεδρος ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στα αιτήματα πολιτών για ενημέρωση, ξεκαθαρίζοντας ότι τα έγγραφα δόθηκαν για «ιδίαν χρήση».

«Αν ο Πρόεδρος ήθελε τα έγγραφα να διαρρεύσουν θα μπορούσε να το είχε κάμει και δεν θα τα έστελνε με συνοδευτική προσωπική επιστολή στους παραλήπτες», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν μετάνιωσε για την ενέργεια του.

04/09/2017 18:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: