Κύριε Ακιντζί, περπατάς πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία: ΓΑΠ άσε την Κύπρο ήσυχη…

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΦΙΚΗΣΟ κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΦΙΚΗΣ

Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη 

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έψαχνε πόρτα να φύγει μετά τις επίμονες ερωτήσεις του Μιχάλη Ιγνατίου που τον ανάγκασε να παραδεχθεί την αδιαλλαξία της Τουρκίας να αποσύρει στρατούς και εγγυήσεις, με τον συνάδελφο να ρωτά: Θέλετε ισότητα δικαίως (σε μία Δημοκρατία), γιατί η Τουρκία δεν κάνει το ίδιο και με τους Κούρδους;

Οι μασημένες απαντήσεις του Ακιντζί λίγο έχουν σημασία. Αν πάρεις ένα κείμενο δηλώσεων Τούρκου αξιωματούχου και κάνεις copy paste θα πέσεις μέσα. “Δεν είναι το ίδιο οι Κούρδοι”, απάντησε. Εσύ όμως έγινες ένα με τον κοινό εισβολέα της πατρίδας μας, Μουσταφά.

Αν δεν ήταν “εκεί”, εδώ, κάποιοι φύλακες της πατρίδας μας, όπως ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Νίκος Μούγιαρης και όλοι όσοι φωνάζουμε μέρα και νύχτα (και δεν θα πάψουμε να το κάνουμε), αυτή τη στιγμή ίσως να μην έπρεπε να προσφωνήσει ο συνάδελφος τον Ακιντζί ως “κύριο” (Sir) αλλά ως “κύριο Πρόεδρο” (Mr. President).

Μουσταφά Ακιντζί, περπατάς πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η “γη” σου είναι η δική μας γη. Ανήκεις σε αυτή αλλά αυτή δεν ανήκει σε σένα”.

Όσο για σένα Γιωργάκη (Παπανδρέου), εσύ με τις ζειμπεκιές σου, αν είχα τη δύναμη να σου απαγορεύσω να εισέρχεσαι στην Κύπρο θα το έκανα (persona non-grata). Γιατί η παραλία της Αμμοχώστου είναι πεντακάθαρη σαν κρύσταλλο και δεν χωράει ακαθαρσίες!

Νίκος Αντωνιάδης
Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
(Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
Προτεινόμενος για τα Βραβεία Μάρκετινγκ 2016 (ΑΜΑ)
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

1 Comment on "Κύριε Ακιντζί, περπατάς πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία: ΓΑΠ άσε την Κύπρο ήσυχη…"

  1. Aντρεας Δημητριου | September 24, 2017 at 1:15 PM | Reply

    Αν ο Γιωργακης ηταν Πολιτικος και οχι τσαρλατανος θα εκανε καριερα στην Ελλαδα …κατα τα αλλα λεφτα υπαρχουν …μυαλο ομως οχι !

Leave a comment

Your email address will not be published.

*