Κύκλωμα διαφθοράς στο πρόγραμμα υποβρυχίων του Ισραήλ: Δύο σχετίζονται με το περιβάλλον Νετανιάχου




Η ισραηλινή Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έξι άτομα που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς σχετικά με την αγορά τριών γερμανικών υποβρυχίων από το Ισραήλ. Η υπόθεση αγγίζει και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται ο Ντ. Σαράν , πρώην επικεφαλής του γραφείου του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, καθώς και ο πρώην Διοικητής του Ναυτικού Nαύαρχος E. Μαρόμ o oποίος είχε ήδη καταθέσει στους ανακριτές.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, οι αστυνομικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των υπόπτων. Η Γερμανία είχε αναστείλει τον Ιούλιο την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση στο Ισραήλ τριών υποβρυχίων DOLPHIN του ομίλου ThyssenKrupp.

Η εν λόγω απόφαση προέκυψε μετά τη σύλληψη αρκετών ατόμων που κατηγορούνταν για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των έξι ατόμων κατόπιν αποκαλύψεων από πλευράς του εκπροσώπου του ThyssenKrupp στο Ισραήλ, M. Γκανόρ, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Μεταξύ των άλλων υπόπτων είναι και ο Ντ. Σίμρον, εξάδελφος και προσωπικός δικηγόρος του Νετανιάχου, o οποίος υπήρξε και εκείνος εκπρόσωπος της ThyssenKrupp στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yediot Aharonot , Ισραηλινοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πως η Γερμανία δεν αποσύρθηκε από τη Συμφωνία, αλλά αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.

AFP, 03/09/17
Εφημερίδα YEDIOT AHARONOT

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: