Κανένα πρόβλημα με τη δόση: Απλά πρέπει να εκκαθαριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,2 δις, λέει το υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΣΤο υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

«Η δημοσιογραφία απαιτεί ενημέρωση, η λογοτεχνία του φανταστικού γνώση και η λιβελογραφία άποψη. Δυστυχώς το άρθρο της εφημερίδας Παραπολιτικά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που “Χαλάνε τη φιέστα του Τσίπρα” στη ΔΕΘ, δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον από όποια πλευρά και αν το δει κανείς.

Ο Ισαάκ Ασίμωφ δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί», αναφέρουν σε σχόλιό τους κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Οι ίδιοι κύκλοι παραπέμπουν σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία είναι η εξής:

«Τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα οποία το EWG συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης είναι ανυπόστατα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 1,2 δισ. έως τέλος Σεπτεμβρίου 2017. Η υποβολή των σχετικών στοιχείων και η αξιολόγησή τους από τους θεσμούς θα γίνει κατά τον Οκτώβριο 2017.

Επομένως η παραπάνω υποδόση δεν προβλεπόταν ευθύς εξαρχής με βάση τη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να εκταμιευθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

09/09/2017 17:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Κανένα πρόβλημα με τη δόση: Απλά πρέπει να εκκαθαριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,2 δις, λέει το υπουργείο Οικονομικών"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*