Η στρατιωτική επιλογή θα ήταν καταστροφική για τη Β. Κορέα, απειλεί ο Τραμπ…




Ανέβασε τους τόνους ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, και προειδοποίησε την Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιλογή από πλευράς της χώρας του θα ήταν «καταστροφική» για την Πιονγκγιάνγκ.

Ανέφερε ωστόσο πως η χρήση βίας δεν είναι η πρώτη επιλογή της Ουάσιγκτον στην αντιμετώπιση του προγράμματος βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

«Είμαστε εντελώς προετοιμασμένοι για τη δεύτερη επιλογή, που δεν είναι η προτιμώμενη», δήλωσε την Τρίτη ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στη στρατιωτική επιλογή. «Αλλά εάν κάνουμε αυτή την επιλογή, θα είναι καταστροφική, μπορώ να το πω αυτό, καταστροφική για τη Βόρεια Κορέα. Αυτό ονομάζεται στρατιωτική επιλογή. Αν χρειαστεί να την επιλέξουμε, θα το πράξουμε».

Οι πολεμοχαρείς δηλώσεις του Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δημιουργήσει φόβους ότι ένας λανθασμένος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε ενέργειες με ανείπωτες συνέπειες, με δεδομένο ότι η Πιονγκγιάνγκ διεξήγαγε την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική της δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου.

Παρά την κλιμάκωση της έντασης, οι ΗΠΑ δεν έχουν εντοπίσει οποιαδήποτε αλλαγή στη στρατιωτική στάση της Βόρειας Κορέας που να αντανακλά μια αυξημένη απειλή, δήλωσε ο κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ την Τρίτη.

Ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε ενώπιον της Γερουσίας πως παρά το ότι σε πολιτικό επίπεδο η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, εντούτοις «δεν έχουμε δει μια αλλαγή στη στάση των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και αυτό το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά».

Σημείωσε ωστόσο ότι η Βόρεια Κορέα σαφώς συνιστά σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

ΚΥΠΕ – Reuters – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 26/09/2017 22:46

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: