Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας πρέπει να αποτραπούν με πρωτοβουλίες και δράση, λένε οι Οικολόγοι




“Οι προσπάθειες της Τουρκίας για αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος πρέπει να οδηγήσουν την κυπριακή κυβέρνηση να αναλάβει πάραυτα διεθνείς πρωτοβουλίες, ώστε οι τουρκικοί σχεδιασμοί να μη βρουν πεδίο εφαρμογής”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Οι φερόμενες, κατά την επιχειρηματολογία της Άγκυρας, εναλλακτικές επιλογές δημιουργίας δύο κρατών, εξισώνοντας την Κυπριακή Δημοκρατία με το ψευδοκράτος, εκτός από προσβολή προς τα θύματα της εισβολής, αποτελούν και κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Το στοιχείο αυτό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να αναδείξει σε κάθε διεθνή οργανισμό, αλλά και σε διακρατικό επίπεδο, προκειμένου να αποφύγουμε εξελίξεις δύσκολα αναστρέψιμες.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά τη θέση μας για άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν τόσο οι δικές μας προτάσεις, όσο και άλλων κομμάτων, που έχουν κατατεθεί από τις αρχές Αυγούστου, αναφορικά με την εναλλακτική διαχείριση του Κυπριακού”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/09/2017 10:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: