Οι «μνηστήρες» της Πόλης: Ποιος είναι το φαβορί για τη θέση του πρώην δημάρχου Καντίρ Τοπμπάς




Με τους υποψήφιους διαδόχους του πρώην Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης ασχολείται μεγάλο μέρος του τουρκικού τύπου (Ηurriet, Milliyet, Sozcu, Haberler.com ) με αφορμή την παραίτηση του Καντίρ Τοπμπάς. Ωστόσο μόνο ένα όνομα φιγουράρει ως φαβορί.

Αύριο Πέμπτη (28 Σεπτεμβρίου), στις 15.00, αναμένεται να συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να εκλέξει τον διάδοχο του Καντίρ Τοπμπάς.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, αναφέρεται ότι πρώτος σε σειρά διαδοχής είναι ο Δήμαρχος Basaksehir, Mevlut Uysal. Ειδικότερα, στο σημερινό άρθρο του A. Selvi αναφέρεται το όνομα του Uysal ως πιθανού αντικαταστάτη, καθόσον η μέχρι τώρα πορεία του είναι αρκετά επιτυχημένη και -από την πλευρά του- ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο δήμο και θέλει ένα ισχυρό πρόσωπο εμπιστοσύνης, υποστηρίζει ο Selvi.

Σε δηλώσεις του, ο Ερντογάν φέρεται να έχει προειδοποιήσει όσους από το κόμμα του επιθυμούν να είναι υποψήφιοι το εν λόγω αξίωμα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Κωνσταντινούπολης είναι κομβικός για τη νίκη του ΑΚΡ στο σύνολο της επικράτειας, αλλά και έναντι του Ισλαμικού Κόσμου. Ακόμη, έχει υπογραμμίσει ότι ο ίδιος επιθυμεί αφοσίωση από τους υποψήφιους και εστίαση στο κοινό -και όχι το ατομικό- συμφέρον. Επίσης, οι υποψήφιοι πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη και τα ζητήματά της.

Περαιτέρω, σε δημοσίευμα της Cumhuriyet, αναφέρεται ότι στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν ο Ερντογάν 340 στελέχη του ΑΚΡ, προκειμένου να αναδείξουν δια ψηφοφορίας τον αντικαταστάτη του Τοπμπάς, προκρίθηκε ο Uysal , χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν αναλυτικά αποτελέσματα.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

ΠΗΓΗ: HABERLER

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: