Η Μέρκελ υπεύθυνη για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, επιμένει ο Τύπος

File Photo: People carry banner 'Stop the Nazis' during a protest against the Alternative for Germany (AfD) party near to a night club where right-wing populist party AfD holds their election event in Berlin, Germany. EPA, THORSTEN WAGNERFile Photo: People carry banner 'Stop the Nazis' during a protest against the Alternative for Germany (AfD) party near to a night club where right-wing populist party AfD holds their election event in Berlin, Germany. EPA, THORSTEN WAGNER

Την Καγκελάριο Μέρκελ ως υπεύθυνη της ανόδου της ακροδεξιάς καταδεικνύουν σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της μεγάλης κεντροαριστερής εφημερίδας του Μονάχου, Suddeutsche Zeitung, το οποίο και αναφέρει «για το ότι ήρθαν έτσι τα πράγματα, την ευθύνη φέρει η Άγκελα Μέρκελ. Το μεγαλύτερο της επίτευγμα ήταν ότι το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2015 έδειξε ανθρωπισμό και άνοιξε τα σύνορα με την Αυστρία.

Το μεγαλύτερο της λάθος, ότι στους επόμενους μήνες με το να επαναλαμβάνει συνεχώς την περίφημη φράση «θα τα καταφέρουμε», προκάλεσε την εντύπωση πως θέλει να αποσιωπήσει τα προβλήματα από την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων. Αυτό έσπρωξε τους ψηφοφόρους στο ακροδεξιό κόμμα AfD, που το 2013 είχε πάρει μόλις 4,7%.

Για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια ένα ακροδεξιό, εθνικιστικό, ρατσιστικό κόμμα θα εκπροσωπείται στη Βουλή. Θα διαθέτει πρόεδρο σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, ίσως να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, με άλλα λόγια θα είναι σε θέση να καθορίζει την πολιτική ατζέντα και αυτό είναι λυπηρό και ντροπιαστικό και θα οδηγήσει σε αλλαγή του πολιτικού κλίματος στη Γερμανία».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 25/09/2017 08:49

Be the first to comment on "Η Μέρκελ υπεύθυνη για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, επιμένει ο Τύπος"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*