Λύση για Ελλάδα η ελάφρυνση του χρέους, λέει η “Πράσινη” Πέτερ: Ο Ερντογάν έχει καταργήσει τη δημοκρατία…




«Δεν βλέπουμε καλύτερη λύση από την ελάφρυνση του χρέους, για να σταθεί η ελληνική οικονομία ξανά στα πόδια της», δήλωσε η συμπρόεδρος των Πρασίνων (Die Gruenen) Zιμόνε Πέτερ σε αποκλειστική συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Αντώνη Πολυχρονάκη εν όνει των επερχόμενων γερμανικών εκλογών.

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος μετά τις γερμανικές εκλογές “διότι ακόμα και οι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θεωρούν το χρέος της Ελλάδας μη βιώσιμο” επεσήμανε η πράσινη πολιτικός.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη πολύ καλές, προσθέτοντας πως «η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να τις λάβει υπόψη», διότι «η πολιτική της αυστηρής λιτότητας επιδείνωσε τα προβλήματα, εξ ου και πολλοί άνθρωποι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, τονίζει την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη αλληλεγγύη εντός της Ευρώπης και οτι η « γερμανική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει να πηγαινοέρχεται στην Ευρώπη με υψωμένο το δάχτυλο σε θέματα οικονομικά και φορολογικά». Για το προσφυγικό η κ.Ζιμόνε Πέτερ λέει πως «ιδίως χώρες της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, χρειάζονται υποστήριξη με το να κατανεμηθούν δίκαια οι πρόσφυγες στην Ευρώπη».

Το κόμμα της τάσσεται όχι μόνο υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και «κατά της επαπειλούμενης δεξιάς στροφής στην Γερμανία», όπως υπογραμμίζει. Η ηγέτης των Πρασίνων θεωρεί ότι «από την συρρίκνωση της δυναμικής Σουλτς μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πόσο ευμετάβλητες μπορούν να είναι οι δημοσκοπήσεις και για τον λόγο αυτό, είναι πιθανές και οι εκπλήξεις.

Για την ενδεχόμενη συμμετοχή των Πρασίνων στην μελλοντική κυβέρνηση η κ. Πέτερ λέει ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν μεν δυνατότητα συνασπισμού μεταξύ Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς», διευκρινίζει όμως ότι το κόμμα της έχει «με τους Σοσιαλδημοκράτες περισσότερες προγραμματικές συγκλίσεις, ενώ με την Αριστερά οι διαπραγματεύσεις θα ήταν πιο σύνθετες».

Για την Τουρκία τέλος, η κ.Πέτερ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο Ερντογαν έχει καταργήσει στην πράξη την δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Χαρακτηρίζει ενθαρρυντικό όμως το γεγονός οτι η πολύ μικρή διαφορά στο δημοψήφισμα απέδειξε ότι πάρα πολλοί Τούρκοι επιθυμούν ένα δημοκρατικό μέλλον και ένα κράτος δικαίου.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

16/09/2017 14:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: