Οι Κούρδοι ψηφίζουν! Ο Ερντογάν δεν αναγνωρίζει και απειλεί με μέτρα τον Μπαρζανί

Φωτογραφία Αρχείου. Masoud Barzani, the president of Kurdistan Region, waves after voting for the independence Referendum in Kurdistan at a polling station in Pirmam City near Erbil Capital of the Kurdistan Region in Iraq, 25 September 2017. EPA/GAILAN HAJIΦωτογραφία Αρχείου. Masoud Barzani, the president of Kurdistan Region, waves after voting for the independence Referendum in Kurdistan at a polling station in Pirmam City near Erbil Capital of the Kurdistan Region in Iraq, 25 September 2017. EPA/GAILAN HAJI

Η ψηφοφορία άρχισε για το σημερινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που οργανώνει η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) στα βόρεια του Ιράκ, πάρα τους φόβους που εκφράζονται διεθνώς, για τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στην περιφερειακή ασφάλεια τόσο της περιοχής, όσο και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 18:00. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται ν΄ ανακοινωθεί μέσα σε 72 ώρες.

Το δημοψήφισμα αναμένεται με άνεση να είναι υπέρ του “ναι” για την ανεξαρτησία, ενώ δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Εκτιμάται ότι θα ενισχύσει διαπραγματευτικά την KRG σχετικά με την άσκηση πιέσεων στην Βαγδάτη, για την διαχείριση των περιοχών που παράγουν πετρέλαιο.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, ενώ αν τεθεί θέμα ασφάλειας, θα λάβει μέτρα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ότι δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί σήμερα στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ και το θεωρεί κενό και άκυρο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα θα θέσει σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια, ενώ η Άγκυρα θα λάβει όλα τα μέτρα εάν αυτό, οδηγήσει σε ενέργειες που θα στοχεύσουν την ασφάλεια της Τουρκίας.

Παράλληλα, συνιστάται στους Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, να τις εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό, εάν δεν έχουν κάποια υποχρέωση για να παραμείνουν.

ΓΝΩΜΗ ΜΙΧ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

25/09/2017 08:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Αρμπίλ, Iraq, Άγκυρα, Turkey

Be the first to comment on "Οι Κούρδοι ψηφίζουν! Ο Ερντογάν δεν αναγνωρίζει και απειλεί με μέτρα τον Μπαρζανί"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*