Η Γερμανία αποφάσισε: Καλωσορίζει την «Jamaica» και υποδέχεται «ξανά» τον ναζισμό #Germany Decides




Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

Κυριακή 24/09/2017: Οι «Γερμανικές εκλογές 2017» έχουν τελειώσει. Στα 16 Γερμανικά κρατίδια με τις 299 εκλογικές περιφέρειες προσήλθαν 61,5 εκατομμύρια Γερμανών ψηφοφόρων. H Γερμανία αποφάσισε δημοκρατικά. #Germany Decides. Οι Γερμανοί επέλεξαν δεξιά και ακροδεξιά.

«Willkommen» Jamaica !!! Kαλώς ήρθες Τζαμάικα.

Η Ευρώπη καλωσορίζει τη νέα «Τζαμαϊκανή» Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Όχι, η Γερμανία, δεν έγινε προτεκτοράτο της Τζαμάικας, χώρα του Γουσέιν Μπολτ, του πιο γρήγορου σπρίντερ στην ιστορία του κλασσικού αθλητισμού.

Οι Γερμανοί πολιτικοί αναλυτές, έσπευσαν, να βαπτίσουν «Τζαμάικα» τον νέο διαφαινόμενο κυβερνητικό σχηματισμό της Καγκελαρίου κα. Άνγκελα Μέρκελ.

Η «Τζαμάικα», ενδεχομένως θα προκύψει, όποτε και αν προκύψει, στις επόμενες μέρες ή στους επόμενους μήνες.

Οι Γερμανοί πολιτικοί αναλυτές βάφτισαν «Τζαμάικα» την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στη Γερμανία, εξαιτίας του χρωματισμού των κομμάτων των κυβερνητικών εταίρων.

Οι Χριστιανοδημοκραάτες & Χριστιανοκοινωνιστές «CDU/CDS της κεντροδεξιάς συμμαχίας της κα Άνγκελα Μέρκελ, θιασώτες της μαύρης απόχρωσης, οι Φιλελεύθεροι «FDP» του κ. Κρίστιαν Λίντερ οπαδοί της κίτρινης απόχρωσης.

Φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το αγαπημένο χρώμα των Πράσινων «Güner», της κα Κλαούντια Ροττ και του Γερμανού, τουρκικής υπηκοότητας κ. Τσεμ Οζντεμίρ.

Μεγάλοι χαμένοι των «Γερμανικών Εκλογών 2017», οι Σοσιαλδημοκράτες του «SPD» του πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, αλλά και η Αριστερά της «Die Linke» με επικεφαλής την κα Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Θυμίζουμε πως η «Die Linke», η γερμανική αριστερά, είναι το κόμμα που ίδρυσε ο κ. Όσκαρ Λαφαντέν, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του «SPD» , αμέσως μετά τη διαφωνία και τη διάσπαση με τους Σοσιαλδημοκράτες του «SPD», εξαιτίας της συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας του «μεγάλου συνασπισμού» με τους Χριστιανοδημοκράτες «CDU» της κα Ανγκελα Μέρκελ.

Η «Jamaica».

Οι Γερμανοί αγαπούν, όπως είναι γνωστό, τη Τζαμάικα, ταξιδεύουν κατά εκατομμύρια στη νησιώτικη χώρα της Καραϊβικής, λατρεύουν να λικνίζονται στους ρυθμούς της «ρέγκε» μουσικής του θρυλικού Μποπ Μάρλευ, μεθώντας με ατελείωτες ποσότητες ρούμι.

Η βάφτιση του ερχόμενου κυβερνητικού, «μικρού» συνασπισμού, με το όνομα «Τζαμάικα» , εξαιτίας του χρωματισμού των ενδεχόμενων κυβερνητικών εταίρων, ήταν άμεσο επακόλουθο για τους Γερμανούς πολιτικούς αναλυτές, αλλά και ο μόνος ορθολογικός τρόπος διακυβέρνησης της νέας τετραετίας στη Γερμανία.

Στον γερμανικό πολιτικό ορίζοντα δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο εναλλακτικό σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης, ειδικά μετά την άρνηση του Σοσιαλδημοκράτη ηγέτη του «SPD» κ. Μάρτιν Σουλτς, ως προς τη συνέχιση του κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού» με τους Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές της κα Άντζελα Μέρκελ.

H μη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών του «SPD» στο νέο κυβερνητικό σχήμα βολεύει και το ίδιο το γερμανικό πολιτικό σύστημα, καθώς σε ενδεχόμενη συμμετοχή του «SPD» στη νέα γερμανική κυβέρνηση, αυτόματα καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάμβαναν οι ακροδεξιοί της «Εναλλακτικής Γερμανίας του «AFD».

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. Η επόμενη μέρα των «Γερμανικών Εκλογών 2017».

Η Γερμανία έχει ήδη αποφασίσει. Το hastag #Germany Decides κάνει «πάρτυ» στο twitter.

Η επόμενη των γερμανικών εκλογών μέρα, βρίσκει την Γερμανία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη μέσα στο φόβο και σε ένα περίεργο εκλογικό – πολιτικό σκηνικό.

Η Γερμανία βρίσκεται ακυβέρνητη και όπως δήλωσε η νικήτρια των εκλογών και εντολοδόχος για τέταρτη φορά Καγκελάριος της Γερμανίας κα. Άντζελα Μέρκελ, οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες ως προς τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Τα δεδομένα στο γερμανικό πολιτικό σύστημα γίνονται περίπλοκα, εξαιτίας της άρνησης της συμμετοχής των Σοσιαλδημοκρατών του «SPD» στη νέα κυβέρνηση.

Ο τερματισμός του « μεγάλου γερμανικού συνασπισμού», οδηγούν την κα Άντζελα Μέρκελ, στην εξεύρεση νέων συμμάχων και την αρχή νέων διαπραγματεύσεων, ώστε επιλέξει τη νέα κυβέρνηση κάνοντας πράξη τη συνεργασία τύπου «Τζαμάικα».

Μεγάλο αγκάθι της απόφασης για το σχηματισμό κυβέρνησης στο μυαλό της εντολοδόχου Καγκελαρίου κα Άντζελα Μέρκελ, αποτελούν οι Φιλελεύθεροι «FDP» του κ. Κρίστιαν Λίντερ.

Οι Φιλελεύθεροι «FDP» ζητούν πιο σκληρή δημοσιονομική οικονομική πολιτική τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρώπη, αλλά και θέτουν ως όρο, ως προς στη συμμετοχή τους στη «Τζαμάικα», το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιθυμούν να τεθεί υπό την ηγεσία τους.

Η Γερμανίδα εντολοδόχος Καγκελάριος κα. Άντζελα Μέρκελ, επιθυμεί στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τον νύν Υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , στενό συνεργάτη της αλλά και το αλεξικέραυνο και νούμερο δύο στην ιεραρχία των Χριστιανοδημοκρατών του «CDU».

Οι εξελίξεις την επόμενη μέρα των «Γερμανιών Εκλογών 2017» στη χώρα της κοιλάδας του « Ρούρ» λογίζονται ως απρόβλεπτες.

Η ακυβερνησία ας κρατηθεί ως πολιτικό δεδομένο των επόμενων εβδομάδων.

Οι συνεχείς αναταραχές, ως προς την πολιτική ψυχολογία, προερχόμενες από την αλματώδη ποσοστιαία άνοδο του ακροδεξιού σχηματισμού «Eναλλακτική για την Γερμανία », στην 19η «Γερμανική Ομόσπονδη Δίαιτα» ή 19η «Bundestag», φέρνουν την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση της Προέδρου του ακροδεξιού σχηματισμού κα Κάτριν Γκόρινγκ Έκχαρτ.

Η κα Κάτριν Γκόρινγκ Έκχαρτ, πρώτη σε ψήφους βουλευτής και μόνη πρωτόσταυρη εκλεγμένη υποψήφια του ακροδεξιού σχηματισμού «AFD», ανακοινώνει την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση από το ακροδεξιό κόμμα, εξαιτίας της ακροδεξιάς ρητορικής που ακολούθησαν και ακολουθούν τόσο ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος και υποψήφιος Καγκελάριος του «AFD» κ. Αλεξάντερ Γκάουλαντ, όσο και οι πρώην συντρόφοι της.

Στις «Γερμανικές εκλογές 2017», κάτι παραπάνω από τον ένα στους έξι εκ των 61,5 εκατομμυρίων Γερμανών ψηφοφόρων, για διάφορους λόγους, επέλεξαν να ψηφίσουν τη γερμανική ακροδεξιά, τοποθετώντας αυτήν ως τρίτη πολιτική δύναμη στο 19ο «Bundestag», στην 19η Γερμανική Βουλή.

Η νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία της Γερμανίας.

Tην Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, γράφεται η νέα μαύρη σελίδα στη γερμανική ιστορία, καθώς το 12, 7 % του γερμανικού λαού ψηφίζει ακροδεξιά.

Το κόμμα της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» «AFD», κατέχει πλέον 94 βουλευτές από τους 709 συνολικά του 19ου Γερμανικού Κοινοβουλίου ή αν προτιμάτε του 19ου «Bundestag».

Η επάνοδος των ναζιστών.

Η γερμανική ακροδεξιά, εισέρχεται πανηγυρικά στο 19ο «Bundestag» μετά από 72 ολόκληρα χρόνια.

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, βρισκόμαστε στις Γερμανικές Εκλογές του 1930, όταν η τότε ακροδεξιά, ή αν προτιμάτε καλύτερα, το τότε «Εθνικοσοσιαλιστικό Ναζιστικό Κόμμα» «ΝSDAP» λαμβάνει το 18 % του εκλογικού σώματος.

Επικεφαλής, ένας Αυστριακός ακροδεξιός γνωστός ως Αδόλφος Χίτλερ.

Ο Αδόλφος Χίτλερ, κατορθώνει να γίνει καγκελάριος της Γερμανίας το 1933. Η συνέχεια γνωστή.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, στη συνέντευξη τύπου του ακροδεξιού «AFD», o νέος ηγέτης της γερμανικής ακροδεξιάς, κ. Αλεξάντερ Γκάουλαντ, πρώην βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών του «CDU», αντιπρόεδρος της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» και ο ουσιαστικός νικητής – θριαμβευτής των « Γερμανικών Εκλογών 2017», ανακοινώνει σε δημοσιογράφους, ανταποκριτές και πολιτικούς αναλυτές, εκστασιασμένος από τον εκλογικό θρίαμβο, πως οι ακροδεξιοί του «ΑFD», θα διεκδικήσουν την καγκελαρία στις εκλογές του 2021.

Η ρητορική του ακροδεξιού κ. Αλεξάντερ Γκάουλαντ πανομοιότυπη με αυτή του Αδόλφου Χίτλερ.

Η ιστορία γνωστή. Όμως επαναλαμβάνεται ;

Όταν έρχεται η σκληρή δύσκολη γερμανική απόφαση με επικράτηση του ναζισμού, πάντα, κατά το παρελθόν, η υπόλοιπη Ευρώπη έτρεμε και δεινοπαθούσε.

Η άνοδος της γερμανικής ακροδεξιάς φέρνει άσχημες μνήμες από το παρελθόν.

Θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε, πως το 12,7 % του γερμανικού λαού στις «Γερμανικές Εκλογές 2017» εκφράστηκε ελεύθερα.

Ο Γερμανός ψηφοφόρος στις «Γερμανικές Εκλογές 2017», έβγαλε απλά την καταπίεση και μέρος του πραγματικού του εαυτού.

Δημοκρατικό δικαίωμά του.

Ως γνωστόν, ένα μεγάλο μέρος των Γερμανών, ακόμα και σήμερα, είναι θιασώτες του υπέρμετρου εθνικού πατριωτισμού, της υπεροχής της γερμανικής φυλής, πιστεύει βαθειά μέσα του, όσο και αν το κρύβει, στον ναζισμό.

Ας μην ανησυχούμε και ας θυμηθούμε πως ιστορικά, μετά την κάθε είδους γερμανική προέλαση, ακολουθεί, πάντα και άτακτα, η γερμανική υποχώρηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να διαχειριστεί τη νέα πολιτική κατάσταση στη μεγαλύτερη χώρα την άνοδο και παγίωση της ακροδεξιάς.

Μπορεί στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 να μην είχαμε τελικά, ευτυχώς, το #Grexit, αναπάντεχα και χωρίς κανείς να περιμένει ήρθε τον Μάιο του 2016 το #Brexit στην Μεγάλη Βρετανία αλλάζοντας τη μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θέλω να σκέφτομαι, αν στο προσεχές χρονικό διάστημα ανοίξει συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προερχόμενη από τους ακροδεξιούς Γερμανούς εθνικιστές με επικράτηση του #Germanexit, σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα στη Γερμανία.

Στη Γερμανία του φθινοπώρου του 2017, η Γερμανίδα εντολοδόχος καγκελάριος κα Άντζελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ορκιστεί για τέταρτη φορά Καγκελάριος.

Δεν μπορώ να γνωρίζω, αν η κυβέρνηση τύπου «Τζαμάικα», θα είναι και η τελευταία κυβέρνηση της ανατολικογερμανίδας πολιτικού, ηγέτιδας των Γερμανών κεντροδεξιών.

Δεν είμαι ούτε μελλοντολόγος, ούτε μέντιουμ, ώστε να προβλέψω ή να δω αν ο επόμενος Γερμανός καγκελάριος το 2021 θα προέρχεται από την γερμανική ακροδεξιά του «AFD» και θα είναι ο ακροδεξιός κ. Αλεξάντερ Γκάουλαντ.

Μπορώ όμως με βεβαιότητα και με σιγουριά να τονίσω πως η ακροδεξιά επέστρεψε στην Γερμανία και στην Ευρώπη για τα καλά.

Οι «Γερμανικές Εκλογές 2017», ή αν προτιμάτε οι «Bundestagwhal 2017» ανήκουν στο παρελθόν.

Ο πολιτικός χρόνος θα αποφασίσει αν η Ευρώπη επιστρέψει στο 1930.

Υστερόγραφο Ι.

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βερολίνο του 1936.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936, ο Τζέσε Όουενς, ο έγχρωμος Αμερικανός αθλητής του κλασσικού αθλητισμού κερδίζει 4 Χρυσά Ολυμπιακά Μετάλλια προκαλώντας την οργή των ναζιστών και την αποχώρηση του Χίτλερ από το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Ο Αμερικανός αθλητής Τζέσε Όουενς, είχε κατορθώσει, μέσα στο άνδρο των ναζιστών να πετάξει στα σκουπίδια τον ισχυρισμό, την προπαγάνδα και το αφήγημα της ανωτερότητας της Άριας φυλής.

Υστερόγραφο ΙΙ.

Παρίσι, Ολυμπιακοί Αγώνες 2024.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, περιμένω να παρακολουθήσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στο όχι μακρινό 2024.

Εύχομαι να μην αναγκαστώ, – αν αναγκαστώ θα το απολαύσω με χαρά -, να δω τον νέο ηγέτη της γερμανικής ακροδεξιάς κ. Αλεξάντερ Γκάουλαντ να αναγκάζεται να αποχωρεί νευριασμένος από το «Παρκ ντε Πρενς» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του 2024, καθώς κάποιος μελλοντικός Αμερικανός, έγχρωμος, υπεραθλητής του κλασσικού αθλητισμού, θα καταφέρει να κατακτήσει περισσότερα μετάλλια και να ατιμώσει για μια ακόμα φορά την Άρια φυλή και τους θιασώτες του Δ` Ράιχ.

Ως γνωστόν, η ιστορία κύκλους κάνει και επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος.

«Η Γερμανία αποφάσισε. #Germany Decides ».

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, συνεργάτης του www.mignatiou.com, Aνδρέας Τσιλογιάννης στο Ντίσελντορφ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας» της Γερμανίας. Διακρίνεται ο πύργος τηλεπικοινωνιών του Ντίσελντορφ, γνωστός ως «Rheintourm», ο οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο ψηφιακό ρολόι στον κόσμο.
Ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, συνεργάτης του www.mignatiou.com, Aνδρέας Τσιλογιάννης στο Ντίσελντορφ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας» της Γερμανίας. Διακρίνεται ο πύργος τηλεπικοινωνιών του Ντίσελντορφ, γνωστός ως «Rheintourm», ο οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο ψηφιακό ρολόι στον κόσμο.
  • Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής
  • @mail: [email protected]
  • Twitter : TsiloyannisAnd
  • Facebook : Andreas Tsiloyannis
  • © Andreas Tsiloyannis

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: