«Η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας, ας το καταλάβει η Τουρκία», είπε ο Κεφαλογιάννης

Ο Ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης,. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης,. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι η Ευρώπη ήταν πάντα δίπλα στην Τουρκία

.

Η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη με αφορμή την ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της σημερινής του ομιλίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ξεκαθάρισε, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας και όσοι την προσβάλλουν δεν έχουν θέση σε αυτή.

Τα τελευταία τρία χρόνια ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχω καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να συνεχιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες.

Η Ευρώπη, όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα της στην Τουρκία. Όμως, δεν μπορεί να κλείσει και τα μάτια σε όλα αυτά που είναι ασύμβατα με τις αρχές και τις αξίες της.

Θέλουμε μία Τουρκία παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Θέλουμε μία Τουρκία, που θα σέβεται ειλικρινώς το Διεθνές Δίκαιο, τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθεροτυπία.

Θέλουμε, μία Τουρκία που θα σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών. Που δεν θα προβαίνει σε συνεχείς και συστηματικές παραβιάσεις αμφισβήτησης του εναέριου χώρου τους, των χωρικών τους υδάτων, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους.

Θέλουμε μία Τουρκία, που – με τις ενέργειές της – δεν θα τορπιλίζει διαρκώς τις ενταξιακές συνομιλίες.

Θέλουμε μία Τουρκία, που θα συνεργαστεί μαζί μας μοιραζόμενη τις κοινές αρχές και αξίες μας».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

13/09/2017 19:40
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΛΚ.(ELK)
BRUXELLES

Be the first to comment on "«Η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας, ας το καταλάβει η Τουρκία», είπε ο Κεφαλογιάννης"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*