Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι κινήσεις της κατοχική διοίκησης που πλησιάζουν όλο ένα στην πλήρη εξάρτηση από την Τουρκία, τα αντίποινα μεταξύ Κυβέρνησης και κατεχομένων αντί της υιοθέτησης ΜΟΕ, η πορεία των εκποιήσεων κατοικιών από τις Τράπεζες, το δημοψήφισμα των Κούρδων για ανεξαρτησία, η απόφαση των νοσηλευτών για 2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη ως αντίδραση στο νέο περιστατικό βίας κατά νοσηλευτή και η κατάσταση στις φυλακές, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λες και είναι τουρκική επαρχία», γράφει οι Οζγκιουργκιούν-Ντεντκάς στα κατεχόμενα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο την Τουρκία και όλες οι κινήσεις συνηγορούν σε πλήρη εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία. Αλλού, γράφει ότι ο ΔΗΣΥ βάζει μπροστά τις μηχανές και πως από σήμερα μπαίνει σε φουλ ρυθμούς με στόχο την επανεκλογή Αναστασιάδη. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σε αχαρτογράφητα νερά μπήκε η Μέρκελ με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Αντί εφαρμογής ΜΟΕ μέτρα και αντίποινα», γράφει στο κύριο της θέμα πως αντί να αναζητούν ΜΟΕ για να περιορίσουν τις επιπτώσεις του ναυαγίου στο Κραν Μοντάνα, Κυβέρνηση και κατεχόμενα σπέρνουν προβλήματα. Αλλού, γράφει πως από τους 150 χιλιάδες φορολογούμενους με οφειλές, μόλις 3.085 αξιοποίησαν τη δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής τους. Σε άλλο του θέμα γράφει για το δημοψήφισμα των Κούρδων για τη δημιουργία του πρώτου κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Κόκκινη κάρτα στις εκποιήσεις», γράφει στο κύριο του θέμα πως μόλις 37 ακίνητα πωλήθηκαν σε σύνολο 842 πλειστηριασμών με το θεσμό των εκποιήσεων να αποδεικνύεται επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Σε άλλο του θέμα γράφει για το θάνατο οικιακής βοηθού στη Λάρνακα, η οποία έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας, σημειώνοντας πως ο θανατικός ανακριτής αν και δεν εντόπισε υπόνοια για εγκληματική ενέργεια, διαπίστωσε πως οι εργοδότες της δεν της επέτρεψαν να βγει από το σπίτι. Αλλού, γράφει πως η Κυβέρνηση περιμένει κίνηση από Ακιντζί.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκποιήσεις 95 κατοικιών, αξίας €26,3 εκ», γράφει πως τρέχουν με ταχύτητα οι εκποιήσεις με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη να δείχνουν απότομη αύξηση των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας. Αλλού, γράφει ότι ξεχείλισε το ποτήρι για τους νοσηλευτές με το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού και εξήγγειλαν δίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη. Σε άλλο της θέμα γράφει πως είναι εκτός ελέγχου η κατάσταση στις φυλακές με τους δεσμοφύλακες να είναι ανάσταστοι από τα συχνά περιστατικά βίας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail, υπό τον τίτλο «Περισσότερες ζωές χάθηκαν στην παραλία δολοφόνο», γράφει στο κύριο της θέμα ότι αυξάνονται οι φωνές για πλήρη κλείσιμο της παραλίας στην Πάφο όπου τα τελευταία χρόνια έχασαν τη ζωή τους 18 άτομα. Αλλού γράφει για το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία που διενεργήθηκε τη Δευτέρα για τους Κούρδους του Ιράκ. Σε άλλο της θέμα γράφει για την απόφαση των νοσηλευτών για στάση εργασίας μετά το νέο περιστατικό βίας κατά νοσηλευτή.

ΚΥΠΕ Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/09/2017 07:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: