Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 τη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας




Απέφυγε τις… κακοτοπιές η ΑΕΚ και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο κύπελλο (3ος όμιλος) με 2-0 επί της Λαμίας στη Ριζούπολη. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και τα γκολ πέτυχαν οι Χριστοδουλόπουλος (49΄ πέναλτι) και Μάνταλος (80΄).

Κρύβουν παγίδες αυτοί οι αγώνες για τις ομάδες που έχουν πολλά να χάσουν και λίγα να κερδίσουν. Η ΑΕΚ ήταν μία από αυτές, αφού ρίσκαρε την κούραση των παικτών της και την διατάραξη της άριστης ψυχολογίας ενόψει του ντέρμπι. Ο Χιμένεθ διαχειρίστηκε το ματς με εννέα αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Κυριακής (εναντίον του ίδιου αντιπάλου), με καθαρό 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Λιβάγια, Μπακασέτα.

Η Λαμία απείλησε άμεσα στο 8΄ με οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Φράγκου και στάθηκε καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία, δημιούργησε ευκαιρίες και άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε (από σπρώξιμο του Παπαργυρίου) και εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 49΄.

Στο 80΄ ο Μάνταλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 παίρνοντας το «ριμπάουντ» από σουτ του Λιβάγια και απόκρουση του Πίτκα. Έτσι, η ΑΕΚ πήρε την τέταρτη διαδοχική νίκη της, βγάζοντας χωρίς απώλειες ένα «καυτό» δεκαήμερο πριν από το ντέρμπι με τους πρωταθλητές. Από τους παίκτες που πήραν ευκαιρίες, αυτός που την άρπαξε ήταν ο Ανταμ Τζανετόπουλος ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει αξιόλογο back up στο κέντρο της άμυνας.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Μακόλεϊ Κρισάντους, εναντίον της παλιάς του ομάδας. Μάλιστα και οι τρεις παίκτες που χρησιμοποίησε ως αλλαγή ο Τεννές, είναι πρώην «κιτρινόμαυροι»: ο «Μάκης», ο Ντ’Ακόλ και ο Βασιλαντωνόπουλος που είναι δανεικός από την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νιας)

Κίτρινες: Λιβάγια, Βινίσιους, Τζανετόπουλος – Αναστασόπουλος, Παπαργυρίου, Φράγκος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81΄ Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (69΄Αραούχο), Τσίστασον, Χριστοδουλόπουλος (61΄ Μάνταλος), Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65΄ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57΄ Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (63΄ Ντ’Ακόλ).

Και ο Μελισσανίδης στη Ριζούπολη. Δηλώσεις προπονητών

Στη Μπριζ μαζί με την ομάδα. Στη Ριέκα με ιδιωτικό τζετ, ανήμερα του αγώνα. Στο ΟΑΚΑ εννοείται πώς είναι πάντα παρών. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην ΑΕΚ και δεν έλειψε ούτε σήμερα, σ΄ένα ματς κυπέλλου με τη Λαμία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Ούτε η κατ΄ανάγκη χρήση του γηπέδου της Ριζούπολης ως έδρα της ομάδας, δεν εμπόδισε τον ηγέτη της Ενωσης να βρεθεί στις κερκίδες και να παρακολουθήσει ακόμα μία νίκη (2-0), την τέταρτη συνεχόμενη, για τους «κιτρινόμαυρους» του Μανόλο Χιμένεθ.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Ισπανός προπονητής δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ηταν πάρα πολύ σημαντικό για να πάρουμε τη νίκη, να ξεκουράσουμε ποδοσφαιριστές και να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Ημασταν πολύ καλοί στο β΄ ημίχρονο. Στο α΄ μας έλειψε η ένταση, αλλά συνήθως έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια».

Ο Μπάμπης Τεννές αναγνώρισε την ανωτερότητα της ΑΕΚ και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή της Λαμίας στη φυσική της έδρα:

«Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Τα παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 καθαρά και δίκαια αφού εκμεταλλεύτηκε δικά μας λάθη.

Το επόμενο παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας θα είναι στη Λαμία, στο δικό μας γήπεδο κι έτσι θα σταματήσουν αυτά τα ταξίδια που τόσο μας έχουν κουράσει».

Τέλος, ο Ανταμ Τζανετόπουλος «αρχαιότερος» ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του για τη φετινή σεζόν, δήλωσε: «Ζητούμενο ήταν η νίκη και αυτή ήλθε. Επίσης κρατήσαμε πίσω το “μηδέν” που είναι κάτι το οποίο θέλει κι ο προπονητής μας. Οσον αφορά τη δική μου παρουσία, θεωρώ πως σιγά σιγά μέσα από τους αγώνες θα βρω ρυθμό».

Γιώργος Μανταίος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: