Επίθεση από τη Ν.Δ.: “Ο κ. Τσίπρας είναι αστείος στο ρόλο του σοβαρού και υπεύθυνου πρωθυπουργού”




“Ο κ. Τσίπρας είναι αστείος στο ρόλο του σοβαρού και υπεύθυνου πρωθυπουργού. Εμφανίστηκε σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες. Χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον του τόπου. Επέστρεψε με θράσος στον τόπο του εγκλήματος, για να ξανακάνει αυτό που τόσο καλά ξέρει. Να ανεβάσει μια κακόγουστη θεατρική παράσταση”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και προσθέτει:

“Στην πρώτη πράξη, εμφανίστηκε ως αμετανόητος δημαγωγός, υποσχόμενος ανάπτυξη. Εκείνος που κόστισε 100 δισ. ευρώ στη χώρα, που ευθύνεται για την ύφεση δύο χρόνων και την σημερινή αναιμική πορεία, ενώ η οικονομία μπορούσε να αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό. Στην δεύτερη πράξη, ανακάλυψε όψιμα τους επενδυτές. Πανηγυρίζει για τις επενδύσεις που ο ίδιος πολέμησε και ξεχνά τα εμπόδια που ο ίδιος υψώνει: Την υπερφορολόγηση, την πιστωτική ασφυξία, την εχθρότητα στην επιχειρηματικότητα, όλα όσα  μπλοκάρουν μεγάλες επενδύσεις. Απ’ το Ελληνικό, μέχρι τις Σκουριές. Ούτε μια λέξη για τα δισεκατομμύρια που χρωστά το Κράτος στους ιδιώτες. Στην τρίτη πράξη, έχει το θράσος να μιλάει στους νέους ανθρώπους. Σε αυτούς που μετέτρεψε στη γενιά των 360 ευρώ γκρεμίζοντας τις ελπίδες τους. Στην τέταρτη πράξη, μας είπε ότι μας βγάζει απ’ τα μνημόνια. Ποιος; Ο πρωθυπουργός των άγριων περικοπών στις συντάξεις, στους μισθούς, στο αφορολόγητο.  Ο πρωθυπουργός του ΕΦΚΑ και του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, αλλά αύξησε. Ο πρωθυπουργός του τρίτου και του τέταρτου μνημονίου μέχρι το 2022”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως δεν αξίζουν οι Έλληνες άλλη κοροϊδία και αποτυχίες.

Και συνεχίζει η Πειραιώς: “Ο  κ. Τσίπρας παίζει το κρυφτούλι για να αποφύγει τις αναγκαίες αλλαγές που θα ανοίξουν δουλειές για τους πολλούς. Η Ελλάδα χρειάζεται αλήθειες και έργα.  Όχι ψέματα και λόγια.  Χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια αποτελεσματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ν. Αρμένης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

— Ο κ. Τσίπρας στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ εμφανίστηκε αποκομμένος από την πραγματικότητα, έδειξε ότι πιστεύει, ότι μια κοινωνία οικονομικά νεκρή και ένας λαός εξοργισμένος και θυμωμένος, ονομάζονται κανονικότητα και Δικαιοσύνη, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων στο σχόλιό της για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Είπε ότι του χρόνου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και θα συζητάμε και θα κάνουμε σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ελλάδα θα υπάρχει και του χρόνου, αλλά χωρίς τον κ. Τσίπρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ένωση Κεντρώων σιγοντάρει τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο θεωρούμε εξίσου ανεπαρκή και επικίνδυνο. Αν θέλει ο κ. Τσίπρας, να δει τα λόγια του τι απήχηση έχουν να κάνει μια βόλτα χωρίς φρουρούς και σωματοφύλακες στην πλατεία Αριστοτέλους», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

— O κ.Τσίπρας επεχείρησε και σήμερα να δείξει ότι άλλαξε μυαλά. Πάει το χρέος, οι κακοί Ευρωπαίοι, τα κακά μνημόνια, οι επιχειρηματίες που πίνουν το αίμα του λαού. Ανακάλυψε τώρα ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με επενδύσεις και ανάπτυξη. Από το Grexit να πάμε στο Grinvest, είπε.

Μόνο που το Grexit είχε συνδεθεί με τον τυχοδιωκτισμό του που κόστισε στην Ελλάδα άλλο ένα μνημόνιο και παράταση της κρίσης, ενώ το Grinvest είναι γι΄αυτόν άλλο ένα σύνθημα. Όσοι έχουν επιχειρήσει να επενδύσουν στην Ελλάδα ξέρουν καλά τι ταλαιπωρία υφίστανται και πόσα εμπόδια βάζει διαρκώς η κυβέρνηση. Τι πόλεμο δέχονται από υπουργούς και βουλευτές. Η Ελλάδα μπορεί πράγματι να φύγει μπροστά. Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ανακαλύπτουν με καθυστέρηση δεκαετιών το σύγχρονο κόσμο, αναφέρει το Ποτάμι για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: