Επιτέλους… Ανακαινίσθηκαν οι χώροι αναμονής του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός»




Οι «απρόσωποι» χώροι αναμονής των Ιατρείων Ψωρίασης και Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας απέκτησαν φωτεινά χρώματα και οι τοίχοι «ντύθηκαν» με αισιόδοξα μηνύματα που εμψυχώνουν  τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν θετικά την κατάσταση της υγείας τους, ενισχύοντας την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθησή τους.

«Δεν σταματώ να ονειρεύομαι». «Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική. Η αγάπη για τη ζωή είναι». Είναι μερικά από τα μηνύματα στους τοίχους που  λειτουργούν και ως «όχημα» για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών του νοσοκομείου για τα συγκεκριμένα νοσήματα. Επιπρόσθετα, οι ασθενείς και οι επισκέπτες των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου μπορούν να ενημερώνονται για τα χρόνια δερματικά νοσήματα μέσω της προβολής σχετικών video σε οθόνες που τοποθετήθηκαν ειδικά για αυτόν το σκοπό, ενώ στο Ιατρείο Ψωρίασης βρίσκεται επιπλέον στη διάθεση των ασθενών ένα tablet  που παρέχει πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής εφαρμογής. Το έργο αναδιαμόρφωσης των χώρων αναμονής των δύο Ιατρείων υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie.

Η Ψωρίαση και η Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα είναι χρόνια αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα που χωρίς την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση, επιβαρύνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Διοικήτρια και Διευθύντρια της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», Καθηγήτρια Χριστίνα Αντωνίου. Πρόσθεσε ότι  πολλοί ασθενείς εγκλωβίζονται σε έναν φαύλο κύκλο συναισθημάτων χαμηλής αυτοεκτίμησης, θλίψης και εγκατάλειψης των δραστηριοτήτων που τους ευχαριστούν, με συχνά καταστροφικές συνέπειες στις διαπροσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις τους. Για αυτόν το λόγο, η θεραπευτική διαχείριση της Ψωρίασης και της Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τη φροντίδα των συμπτωμάτων, αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών.

«Σε αυτά τα δύο ιατρεία δίνουμε καθημερινό αγώνα για να συμβάλουμε στην ορθή ενημέρωση των ασθενών για το νόσημά τους και για να τους προσφέρουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, με στόχο τη βελτίωση όχι μόνο της σωματικής, αλλά και της ψυχικής υγείας τους. Οι χρόνιοι ασθενείς έχουν ανάγκη έναν χώρο και έναν επιστήμονα που θα μπορέσει να τούς παρέχει ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο, προκειμένου να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον αυτοαποκλεισμό από κοινωνικές, επαγγελματικές και οικογενειακές τους δραστηριότητες, αλλά και να συμβάλει στη γενικότερη βελτίωση της υγείας τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έφη Φουσέκη , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: