Επίσημη πρόσκληση του Τσαβούσογλου στον Νίκο Κοτζιά για να επισκεφθεί την Τουρκία




Πρόσκληση μέσω ρηματικής διακοίνωσης έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να επισκεφτεί την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες χτες τη νύκτα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρέλαβε τη σχετική ρηματική διακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία ο κ. Τσαβούσογλου καλούσε τον Νίκο Κοτζιά στην Τουρκία, στις 24 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσκληση, το πιθανότερο, θα γίνει δεκτή από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κοτζιάς, εδώ και πολλούς μήνες, τόσο πριν τη Γενεύη 1 (Ιανουάριος 2017) όσο και πρίν το Κρανς Μοντάνα (Ιούνιος 2017), επανειλημμένως είχε επιδιώξει να συναντηθεί με τον Μεβούτ Τσαβούσογλου, ούτως ώστε να συζητήσουν για το Κυπριακό, αλλά και για όλο το πακέτο των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων, και άλλα θέματα.

Παρά ταύτα, τα καλέσματα Κοτζιά έμειναν αναπάντητα, κάτι που, ειδικά στο θέμα του Κυπριακού, είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη προσυνεννόησης ενόψει της διάσκεψης του Κρανς Μοντάνα, και το αδιέξοδό της, εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: