Επίδειξη δύναμης από τον Τραμπ: Έστειλε βομβαρδιστικά B-1B Lancer σε περιοχές της Β. Κορέας




Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας σε μία επίδειξη δύναμης για την οποία το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθετει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε έναν σεισμό μεγέθους 3,4 βαθμών στη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πιθανόν να οφειλόταν σε “έκρηξη”, ενώ αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η αρχική του άποψη είναι ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.

Προηγούμενοι σεισμοί που είχαν σημειωθεί στη Βόρεια Κορέα οφείλονταν σε πυρηνικές δοκιμές, όπως η πιο πρόσφατη στις αρχές του μήνα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη φύση του σεισμού και το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις. “Δύο # Σεισμοί! Στις 0829UTC & ένας πολύ μικρότερος @ 0443UTC απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη! “, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ,
Ουάσιγκτον Ηνωμένες Πολιτείες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: