Eλάχιστο τελικά το κοίτασμα στο «Ονησίφορος»: Δείγμα για μεγάλα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ το αξιολογούν TOTAL και ΕΝΙ




Ούτε το μικρό καλάθι δεν γεμίζει ο «Ονισήφορος Δυτικό». Βρέθηκε κοίτασμα, μάλιστα με την προβλεπόμενη γεωλογική διαμόρφωση, αλλά το περιεχόμενό του δεν είναι σε αυτόνομα εμπορεύσιμες ποσότητες, αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ» από το γεωτρύπανο West Capella που ουσιαστικά ολοκλήρωσε αργά χθες τη γεώτρηση. Πρόκειται για την προκαταρκτική, αλλά ασφαλή εικόνα, αφού επίκεινται ολοκληρωμένες αξιολογήσεις, που δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά την εικόνα.

Ωστόσο, παρά την απογοήτευση που φέρνει εκ πρώτης όψεως το αποτέλεσμα, στις TOTAL και ΕΝΙ που διενεργούν τη γεώτρηση, αλλά και την ExxonMobil που παρακολουθεί πολύ στενά, το αποτέλεσμα δεν θεωρείται αποτυχία, αλλά αντίθετα, χαρακτηρίζεται ως επιτυχία και έφερε αισιοδοξία. Κι αυτό επειδή επιβεβαίωσε το «μοντέλο Ζορ», κάτι που αυξάνει αισθητά τις πιθανότητες για σημαντικά κοιτάσματα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και ιδιαίτερα στα τεμάχια 6,8,10 και 11.

Με στοιχεία από ιστοθέτηση του “Ο Φιλελεύθερος”

Περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: