Έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου: Άγνωστα, για την ώρα τα αίτια, κινητοποίηση των αρχών




Κινητοποίηση των Αρχών ασφαλείας έχει προκαλέσει έκρηξη σε συρμό του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου που βρισκόταν στο σταθμό Parsons Green, στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν λευκό κουβά να έχει αναφλεγεί, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για τραυματίες με εγκαύματα. Η Μητροπολιτική Αστυνομία δηλώνει ότι έχει γνώση του περιστατικού ενώ ασθενοφόρα και πυροσβεστική έχουν σπεύσει στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενα μεγάλο πλαστικό δοχείο εξερράγη μέσα σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου, όπως μετέδωσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Sun και η free press εφημερίδα Metro της βρετανικής πρωτεύουσας που φιλοξενούν και φωτογραφίες.

Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Ρεπόρτερ της Metro έκανε λόγο για ανθρώπους που φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο. Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.

Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν.

Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Αξιωματικοί της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, μετέδωσε το SKY NEWS.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο 15/09/2017 11:00
15/09/2017 11:05, Reuters, Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: