Έκδοση στις ΗΠΑ του Ρώσου χάκερ πρότεινε ο Εισαγγελέας Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης




Να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο 38χρονος Ρώσος που κατηγορείται ότι, μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής bitcoin, «ξέπλενε» κέρδη από εγκληματικές δράσεις, πρότεινε ο Εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου που παρουσιάζει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς την έκδοση του χάκερ Αλεξάντρ Βίνικ ζητά και η πατρίδα του, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Ο Βίνικ, που θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς χάκερ παγκοσμίως, κατηγορείται από τις Αρχές των ΗΠΑ για «ξέπλυμα» 4 δισ. ευρώ από εγκληματικές πράξεις.

Ο Βίνικ είχε συλληφθεί το καλοκαίρι στη Χαλκιδική, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, μετά από τεράστια επιχείρηση που συντόνιζαν Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες.

Στην απολογία του στο Δικαστήριο, ο 38χρονος Ρώσος δήλωσε ότι γνωρίζει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και δεν επιθυμεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι, παρά την όποια γνωμοδότηση δικαστηρίου, την τελική απόφαση στις περιπτώσεις αλλοδαπών που εκζητούνται έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 29/09/2017 14:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: