Eυρωπαϊκός προσανατολισμός, ενέργεια και βοήθεια στα Δ. Βαλκάνια, συζητήθηκαν στην Τετραμερή, είπε ο Ν. Κοτζιάς




Στις δηλώσεις του μετά την Τετραμερή Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας, στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ανέφερε ότι ο κεντρικός άξονας συζήτησης ήταν η προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

H δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, μετά την Τετραμερή Συνάντηση έχει ως εξής:

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση τα τέσσερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν στον χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλαδή Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Κουβεντιάσαμε να κάνουμε από κοινού ένα ταξίδι στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, να συμβάλουμε στην καλύτερη προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας όλων των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

Είναι άλλη μία συνεργασία που έχουμε αρχίσει από πέρυσι, όπως είναι και η συνεργασία που κάνουμε με την πΓΔΜ, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, με τις οποίες θα έχουμε εκ νέου συνάντηση στις 5 και 6 του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι προτεραιότητες, κ. Υπουργέ, για τις συνεργασίες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν στα Βαλκάνια;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Η προτεραιότητα είναι, πρώτον, η βοήθεια στα Δυτικά Βαλκάνια, δεύτερον, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και ο ρόλος αυτών των κρατών εκεί και τρίτον, αυτήν την εποχή, τα ενεργειακά. Επιπλέον, προετοιμάσαμε τη συνάντηση που θα έχουμε με τις χώρες του Visegrad (4+4). Είναι μία ιδέα που προωθήσαμε, επίσης, και βλέπουμε με μεγάλη μας χαρά ότι κατά τα τέλη του Νοεμβρίου θα υλοποιηθεί.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

22/09/2017 19:24
ΥΠΕΞ Αθήνα
Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: