Ευκαιρία για το Κυπριακό το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, λέει το Κίνημα Αλληλεγγύη




“Οι εκλογές στην Γερμανία δίνουν το δικαίωμα σχηματισμού Κυβέρνησης για τέταρτη συνεχή θητεία στην Καγκελάριο Άγκελλα Μέρκελ, παρά την σημαντική μείωση των ποσοστών της”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Ταυτοχρόνως, φέρνουν στο κοινοβουλευτικό σκηνικό την ακροδεξιά, για πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας από τους βασικούς λόγους που ενισχύεται η ακροδεξιά, είναι η ξενοφοβία που καλπάζει στην Ευρώπη, η φτωχοποίηση τεραστίων μαζών πληθυσμού αλλά και η διστακτική και ήπια πολιτική που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια έναντι της Τουρκίας του Ερντογάν, και από την δεξιά και από τους σοσιαλιστές, που υπέστησαν πανωλεθρία.

“Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR, Ελένη Θεοχάρους, η οποία προσθέτει: “Η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται και στην σκληρή στάση της απέναντι στην Τουρκία. Επισημαίνουμε όμως ότι η καταπολέμηση ενός φασιστικού καθεστώτος όπως είναι αυτό της Τουρκίας, δεν είναι ακρότητα, αλλά χρησιμοποιείται από τους ακραίους για να παίρνουν ψήφους στις εκλογές”.

“Καθυστερημένα”, παρατηρεί η κ. Θεοχάρους, “η Γερμανία σκλήρυνε της στάση της έναντι της Τουρκίας, χωρίς, όμως, να έχει στα πλαίσια της σκλήρυνσης τούτης και την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία. Η Κυπριακή Κυβέρνηση φρόντισε να κρατήσει τις Γερμανικές αλλά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πολιτικές έναντι της Τουρκίας διαχωρισμένες, για να μην ενοχλείται η κατοχική χώρα λόγω των συνομιλιών και της επί θύραις λύσης. Μιας λύσης που θα οδηγούσε στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δυο ισότιμου καθεστώτος συνιστώντα κράτη». Η πολιτική της Κυπριακής Κυβέρνησης οδήγησε στον πλήρη αποπροσανατολισμό σχεδόν όλων των Ευρωβουλευτών από την πραγματική υφή του Κυπριακού προβλήματος, την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, που δεν αγγίζει πλέον σχεδόν κανένα και επέτρεψε σε τουρκοκύπριους και έποικους «βουλευτές» της «ΤΔΒΚ» να αλωνίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να καθυβρίζουν τους Ελληνοκύπριους ως ρατσιστές που δεν θέλουν «επανένωση”.

Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τονίζει ότι: «Ελπίζω ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κατανοήσει την αναγκαιότητα για ενίσχυση της προσήλωσης στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ότι ο γερμανικός ηγεμονισμός δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Είμαι βέβαιη ότι στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής για το Κυπριακό, η κατοχή της Κύπρου δεν θα απουσιάζει ούτε από την πολιτική της Γερμανίας ούτε της ΕΕ. Όσο για τους κυβερνητικούς κλαυθμυρισμούς για την πιθανή αναστολή της διαδικασίας εμβάθυνσης της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας και την αναβολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, επισημαίνουμε πως ουδέποτε τόλμησε η Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει αυτό το πανίσχυρο όπλο στα χέρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τώρα είναι αργά για δάκρυα».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/09/2017 11:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: