Διαψεύδει η Μόσχα ότι σκοτώθηκαν άμαχοι κατά τις αεροπορικές της επιδρομές στην Συρία




Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι κατά τις αεροπορικές της επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας σκοτώθηκαν άμαχοι, λέγοντας ότι κατά τις τελευταίες ημέρες είχε βομβαρδίσει μόνο ισλαμιστές αντάρτες στην περιοχή.

Η Μόσχα απάντησε με τον τρόπο στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία, που ανακοίνωσε ότι είχαν σκοτωθεί έξι άμαχοι στην επαρχία, περιλαμβανομένων μίας γυναίκας και ενός παιδιού από ρωσικά πυρά.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επικρίνει χθες τη Ρωσία για τον ίδιο λόγο, λέγοντας ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ είχαν σκοτώσει άμαχους και μετριοπαθείς επαναστάτες, και ότι αυτό θα συζητείτο με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα.

Ο Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοβ του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι αεροπορίες της Ρωσίας και της Συρίας δεν βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές και κατηγόρησε το παρατηρητήριο για ψευδείς ισχυρισμούς και συμπάθεια προς τους ριζοσπαστικούς ισλαμιστές αντάρτες.

«Τις τελευταίες ημέρες τα ρωσικά αεροσκάφη κτύπησαν 10 στόχους τρομοκρατών στην επαρχία Ιντλίμπ», δήλωσε ο Κονασένκοβ.

«Αυτοί ήταν βάσεις ανταρτών, αποθήκες πυρομαχικών, τεθωρακισμένα οχήματα, πυραυλικά συστήματα που βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές», είπε.

Οι στόχοι που κτυπήθηκαν είχαν λάβει μέρος σε επίθεση ανταρτών την περασμένη εβδομάδα που περικύκλωσαν 29 Ρώσους στρατονόμους που στη συνέχεια έπρεπε να απελευθερωθούν σε ειδική επιχείρηση με την υποστήριξη αεροπορικής ισχύος, πρόσθεσε.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Reuters – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ 26/09/2017 11:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: