Δεν επιτρέπεται σκέψη συνέχισης διαπραγματεύσεων: Χαστούκι σε Άγκυρα και από τη Γαλλία




«Η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία» δεν «επιτρέπει να σκεφτούμε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων» για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο», όμως «όπως και να έχει οι διαπραγματεύσεις έχουν ανασταλεί, δεν υφίστανται σήμερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο Καστανέρ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, δύο ημέρες αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Άγκυρας.

«Τα δέκα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσαμε την Τουρκία σαν αποδιοπομπαίο τράγο για να δικαιολογήσουμε πολιτικές θέσεις στη Γαλλία. Χρησιμοποιούσαμε την Τουρκία για να προκαλέσουμε φόβο, ενώ στην πραγματικότητα η Τουρκία αποτελεί μέρος της κοινής μας ιστορίας», συνέχισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

«Ωστόσο ένα πράγμα είναι βέβαιο: η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία σήμερα δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε (…) τη συνέχιση των συζητήσεων, τη συνέχιση των μεταξύ μας συναλλαγών και να ελπίσουμε ότι θα ενισχυθεί η ολοκλήρωση με την Τουρκία. Εμένα αυτό με λυπεί», υπογράμμισε ο Καστανέρ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

05/09/2017 13:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Παρίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: