Απορρίπτει η Δαμασκός έκθεση του ΟΗΕ που της επιρρίπτει ευθύνη για χρήση χημικών όπλων




Η συριακή κυβέρνηση απέρριψε μια έκθεση της Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ που αναφέρει ότι συριακές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων περισσότερες από 24 φορές στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, περιλαμβανομένης και μιας φονικής επίθεσης τον Απρίλιο στο Χαν Σεϊχούν, τόνισε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η Δαμασκός έστειλε στα Ηνωμένα Έθνη μια επιστολή «διαβεβαιώνοντας ότι η Συρία δεν έκανε, ούτε πρόκειται να κάνει χρήση τοξικών αερίων ενάντια στο λαό της επειδή δεν διαθέτει τέτοια», τόνισε το SANA.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ένα κυβερνητικό αεροσκάφος έριξε σαρίν στην πόλη Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ, σκοτώνοντας περισσότερους από 80 αμάχους.
Στη χρήση του αερίου σαρίν στη συγκεκριμένη επίθεση κατέληγε και μια διερευνητική αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OAXO), δίχως όμως να αναφέρει ποια πλευρά ήταν υπεύθυνη.

Η Δαμασκός έχει υποστηρίξει ότι οι επιθέσεις στο Χαν Σεϊχούν έπληξαν μια αποθήκη όπλων που ανήκει στις δυνάμεις των ανταρτών, ισχυρισμό τον οποίο απέρριψαν οι ερευνητές του ΟΗΕ.

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ

08/09/2017 21:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: