“Αποφασίζουμε μόνοι μας”, απαντά σε Ερντογάν ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας

FILE PHOTO. German Chancellor Angela Merkel (L) and Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) . EPA, TUMAY BERKINFILE PHOTO. German Chancellor Angela Merkel (L) and Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) . EPA, TUMAY BERKIN

«Μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας αν και ποιον θέλουμε να ψηφίσουμε», δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας Γκιοκάι Σοφούογλου, αναφερόμενος στις «οδηγίες» που έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στους ομοεθνείς του που ψηφίζουν στη Γερμανία, να μην στηρίξουν τους Χριστιανοδημοκράτες, του Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη Φαίη Καραβίτη λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο κ. Σοφούογλου κάνει ακόμη λόγο για «θεσμικό ρατσισμό» και διακρίσεις σε βάρος των Γερμανών Τούρκων, οι οποίες, όπως λέει, δεν απασχόλησαν τον προεκλογικό αγώνα όσο οι εξελίξεις στην Τουρκία, για τις οποίες οι Γερμανοί Τούρκοι αισθάνονται συχνά πίεση να απολογηθούν στην κοινή γνώμη. Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας εκτιμά ότι η Άγκυρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ προβλέπει ότι ακόμη και αν η κατάσταση βελτιωθεί, θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι η χώρα να φτάσει στο σημείο που βρισκόταν όταν άνοιξαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

23/09/2017 15:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φ. Καραβίτη
Βερολίνο

Be the first to comment on "“Αποφασίζουμε μόνοι μας”, απαντά σε Ερντογάν ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*