“Βόθρος” και “κόπρος του Αυγεία” η Βουλή: Απαράδεκτη δήλωση του Μητροπολίτη Κοζάνης

FILE PHOTO: Βουλευτές ψηφίζουν για το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗFILE PHOTO: Βουλευτές ψηφίζουν για το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη, αναπαράχθηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μια κυριολεκτικά απίστευτη φερόμενη ως δήλωση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται η Βουλή ως “βόθρος” και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου ως “η κόπρος του Αυγεία”».

Ayt;o αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Βουλή Νίκος Βούτσης.

Όπως σημειώνει ο κ. Βούτσης: «Ήλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν. Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται από τους αρμόδιους πολιτειακούς και βέβαια θρησκευτικούς παράγοντες».

«Επαναλαμβάνω, ελπίζω έστω και σήμερα οι εν λόγω δηλώσεις να διαψευστούν» καταλήγει η δήλωση του προέδρου της Βουλής.

1 Comment on "“Βόθρος” και “κόπρος του Αυγεία” η Βουλή: Απαράδεκτη δήλωση του Μητροπολίτη Κοζάνης"

  1. Νεόφυτος Ευστρατίου | August 7, 2017 at 1:48 AM | Reply

    Η ωμή αλήθεια τους ενοχλεί. Καιρός να συνηθίσουν γιατί αυτή η άποψη είναι τόσο εδραιωμένη στην πεποίθηση του κόσμου, που από εδώ και πέρα θα την συναντούν όλο και περισσότερο.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*