Το ΝΒΑ απορρίπτει την ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Λάθος ισχυρισμοί”…




Με τις λάθος ανακοινώσεις της, η ΕΟΚ θα διώξει στο τέλος από την Ελλάδα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί κινητή διαφήμιση για την Ελλάδα και τον τουρισμό της.

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του ΝΒΑ με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την υπόθεση του τραυματισμού του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Με δήλωσή της η ένωση απαντά στην ΕΟΚ πως όσα ισχυρίζεται σχετικά με το ότι η αποχώρηση του Greek Freak από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ είναι αποτέλεσμα «οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από τους Μιλγουόκι Μπακς (την ομάδα του Γιάννη στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ) και το ίδιο το NBA» λέγοντας ότι πρόκειται για «λάθος ισχυρισμούς».

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Associated Press που ειδικεύεται στα θέματα του ΝΒΑ Τιμ Ρέινολντς, το ΝΒΑ υποστηρίζει για την υπόθεση τα εξής:

«Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα βάσει της συμφωνίας του ΝΒΑ με την FIBA. Ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό που έχει επιβεβαιωθεί από πολλαπλές εξετάσεις και κάθε δήλωση για το αντίθετο είναι λάθος».

Πέραν της ανακοίνωσης της ΕΟΚ είχε προηγηθεί και η δήλωση του ΓΓ της ομοσπονδίας Τάκη Τσαγκρώνη το βράδυ του Σαββάτου ότι οι εξετάσεις τις οποίες είχε κάνει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το ιατρικό τιμ της Εθνικής ήταν «καθαρές», χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε έγιναν αυτές οι εξετάσεις -διότι ο Γιάννης είχε ξεκινήσει την προετοιμασία με την Εθνική εδώ και περίπου ένα μήνα- και χωρίς να μπει στον κόπο να ασχοληθεί με την πιθανότητα ο τραυματισμός του Greek Freak να έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες…

Στη «γραμμή» της ομοσπονδίας αλλά με κάποιες αποστάσεις εμφανίστηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας ο οποίος μετά τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία δήλωσε ότι «υπήρχε θέμα (σ.σ. με τον Αντετοκούνμπο) αλλά όχι τόσο σημαντικό ώστε να μην παίξει στο Ευρωμπάσκετ».

Μίσσας: «Μία ώρα πριν το φιλικό μας ενημέρωσαν για τον Γιάννη»

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Eurobasket ήταν το θέμα που απασχόλησε περισσότερο τους προπονητές και τους διεθνείς, παρά η νίκη στο φιλικό με την Μεγάλη Βρετανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, αναφέρθηκε όπως ήταν λογικό στο ξαφνικό «χτύπημα» που δέχτηκε η «γαλανόλευκη», ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο υπάρχον δυναμικό:

«Ήρθαμε να παίξουμε δύο παιχνίδια προετοιμασίας. Δυστυχώς δεν είχαμε μαζί μας τρεις βασικούς παίκτες, που λόγω ασθένειας έμειναν στην Αθήνα. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος από την επίθεσή μας, αλλά δεν είμαι χαρούμενος με την άμυνά μας. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Μπορώ να πω ότι είχαμε βελτίωση στα ριμπάουντ, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία στην Πάτρα όπου οι αντίπαλοι είχαν 18 επιθετικά», είπε για το αγωνιστικό κομμάτι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «θέμα της ημέρας»:
«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου τώρα είναι ότι περιμέναμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει, αλλά δεν θα είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ. Άρχισε την προετοιμασία με μας χωρίς κανένα πρόβλημα, στη συνέχεια το ιατρικό επιτελείο των Μπακς είπε πως χρειάζεται ξεκούραση για πέντε μέρες και μετά ζήτησαν να επανεξεταστεί. Υπήρχε επικοινωνία του γιατρού μας με εκείνους των Μπακς και πιστεύαμε πως όλα είναι καλά, αλλά μία ώρα πριν τον αγώνα μάς ενημέρωσαν από την Κίνα, όπου ο Γιάννης βρίσκεται για μία υποχρέωση με το ΝΒΑ, πως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και δεν θα παίξει. Θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δυνατό. Πάντως έχω εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες μου, στο ταλέντο και την καρδιά τους. Έχουμε τρία ακόμη φιλικά προετοιμασίας και πιστεύω πως μέχρι τα επίσημα ματς θα είμαστε 100% έτοιμοι», ανέφερε ο έμπειρος προπονητής.

Από τους διεθνείς μίλησε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος τόνισε:

«Ήταν δύο σημαντικά φιλικά απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία και πήραμε δύο νίκες παίζοντας χωρίς τέσσερις σημαντικούς παίκτες μας. Αυτό που μετρά είναι πως χτίσαμε το χαρακτήρα μας μέσα από αυτές τις νίκες, ώστε μέρα με τη μέρα να είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ. Κρατάμε τα χρήσιμα συμπεράσματα και συνεχίζουμε τη δουλειά γιατί σε δέκα μέρες αρχίζουν τα επίσημα ματς.

Δεν θέλω να πω κάτι για την απουσία του Γιάννη. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας, αυτή είναι η υποχρέωσή μας σαν παίκτες. Ποιος είναι στην ομάδα και ποιος όχι δεν είναι δική μας δουλειά. Συνεχίζουμε όπως είμαστε. Θεωρώ πως έχουμε ταλέντο, το σημαντικό είναι να βρούμε χημεία και να βελτιωθούμε σε κάποιες λεπτομέρειες, ειδικά στην άμυνα όπως τονίζει ο προπονητής σε κάθε περίσταση. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι στο Ευρωμπάσκετ». 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: