Σεισμός στην Ιταλία: Νεκροί, αγνοούμενοι και τραυματίες από τον εγκέλαδο έξω από τη Νάπολι




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τρεις άνθρωποι απεγκλωβίσθηκαν από τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό 4 βαθμών που σημειώθηκε στο νησί της Ίσκια χθες το βράδυ στις 20:57 ώρα Ιταλίας (21:57 ώρα Ελλάδας).
Την ώρα αυτή, οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άλλους τρεις ανθρώπους:

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιl Mattino, πρόκειται για ένα παιδί δέκα ετών, για ένα μωρό επτά μόλις μηνών και για μια έγκυο γυναίκα.

‘Αλλοι τρεις άνθρωποι έχουν εντοπισθεί, αλλά δεν απαντούν στους διασώστες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι αγνοούμενοι έως τώρα είναι 7 και οι τραυματίες 25.

Πολλά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι δύο, αλλά ο επίσημος απολογισμός παραμένει ότι υπάρχει μόνο ένας νεκρός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι παίρνει μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Δέκα είναι έως τώρα οι αγνοούμενοι από τον σεισμό που σημειώθηκε χθες βράδυ στις 20:57 τοπική ώρα 21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα τους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Από την Νάπολη, την ώρα αυτή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας μεταφέρει μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Στην τοποθεσία Καταμίστιολα της Ίσκια κατέρρευσε μια εκκλησία και ένα κτίριο εξαιτίας του σεισμού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες, και ίσως, αγνοούμενοι.

Η σεισμική δόνηση, έντασης 3,6 βαθμών, σημειώθηκε στις 20 και 57 λεπτά τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δόνηση έγινε πιο αισθητή στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε χθες βράδυ το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν πριν λίγο να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.

Την ώρα αυτή, με την βοήθεια και των καραμπινιέρων, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τρία παιδιά – το ένα εκ των οποίων επτά μηνών – που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια ενός γκρεμισμένου σπιτιού.

Μέχρι αυτή την στιγμή, οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδου είναι δυο, οι αγνοούμενοι οκτώ και οι τραυματίες είκοσι πέντε.

22/08/2017 01:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: