Ο Άιντε αποχαιρέτησε τον Αναστασιάδη: Τον κάλεσε μαζί με τον Ακιντζί σε δεξίωση και αποδέχθηκε




Ολοκληρώθηκε στις 10 το πρωί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε. 

Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα και είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα καθώς ο κ. Ειντε αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, αφού θα κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του το Σεπτέμβριο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους και το μέλος του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παντελής Παντελίδης. Από πλευράς ΗΕ συμμετείχαν η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και άλλα μέλη της ομάδας του κ. `Ειντε.

Στις 11 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. `Ειντε, στα κατεχόμενα, με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί,ενώ στις 7.30 απόψε θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας αποχαιρετιστήρια δεξίωση του κ. Έιντε, στην οποία έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων,και ανακοίνωσαν πως θα παραστούν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Aιντα.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους και το μέλος του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παντελής Παντελίδης. Από πλευράς ΗΕ συμμετέχουν επίσης η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και άλλα μέλη της ομάδας του κ. Άιντα.

Στις 11 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Άιντα, στα κατεχόμενα, με τον Μουσταφά Ακιντζί,ενώ στις 7.30 απόψε θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Άιντα, στην οποία έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων,και ανακοίνωσαν πως θα παραστούν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης αναμένεται να αποχωρήσει προσεχώς από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, αφού θα κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του το Σεπτέμβριο.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/08/2017 09:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: