«Ψυχικά ασταθής» ο άνδρας που συνελήφθη στις Βρυξέλλες έπειτα από καταδίωξη: Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο όχημα




Πυροτεχνουργοί του στρατού κλήθηκαν αφού η αστυνομία καταδίωξε και συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος υποστήριξε πως μετέφερε εκρηκτικά με το αυτοκίνητό του στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, ανακοίνωσαν απόψε εισαγγελείς και η αστυνομία.

Ωστόσο, κατά εισαγγελικές πηγές στις Βρυξέλλες, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά και ο «ψυχικά ασταθής» οδηγός του οχήματος ήταν άοπλος.

Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταδιώχθηκε από αστυνομικούς αφού πέρασε με κόκκινο έναν σηματοδότη κινούμενος με ταχύτητα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της βελγικής αστυνομίας.

Τέθηκε υπό κράτηση αφού οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου για να τον αναγκάσουν να επιβραδύνει, κατά την ίδια πηγή.

«Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, υποστήριξε ότι μετέφερε εκρηκτικά και έτσι, προληπτικά, κλήθηκε ο στρατός να ελέγξει» αν ο ισχυρισμός του αλήθευε, δήλωσε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους της συνοικίας να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο οι στρατιωτικοί έκαναν τον έλεγχο, ανέφερε η ίδια.

Κατά πληροφορίες, στην περιοχή ακούστηκαν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Η Μολενμπέκ, μια φτωχή συνοικία με μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων, κυρίως από το Μαρόκο, έγινε διαβόητη όταν ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους που τη χρησιμοποιούσε ως έδρα εξαπέλυσε τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Φερόμενα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους που συνδέονταν με αυτόν τον πυρήνα εξαπέλυσαν επιθέσεις και στις ίδιες τις Βρυξέλλες τέσσερις μήνες αργότερα σκοτώνοντας 32 ανθρώπους.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες: Στο σημείο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί

08/08/2017 21:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βρυξέλλες, Belgium

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: