Προκλητική και απαράδεκτη η Τουρκία: Τσιμουδιά για τα χημικά και τις ναπάλμ που έριξε στην Κύπρο




Την Ελλάδα καταδικάζει ανερυθρίαστα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας άτυχη την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών για την επέτειο των απαράδεκτων και βίαιων γεγονότων του 1964 στην Τηλλυρία, η οποία εορτάστηκε από την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς με εκδηλώσεις μίσους εναντίον των Ελληνοκυπρίων.

Ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου ανέφερε ότι η Τουρκία βομβάρδισε την χερσόνησο της Τηλλυρίας με χημικά όπλα και βόμβες ναπάλμ. Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τους προκλητικούς εορτασμούς της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος του Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως είναι γνωστό, στους απαράδεκτους εορτασμούς, που προκαλούν και προωθούν μίσος εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου, πρωτοστάτησε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται στους “εορτασμούς” των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα, σημειώνοντας ότι “έπεσε στην αντίληψή μας για το θέμα αυτό μία ατυχής δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.”

Στην ανακοίνωση ουσιαστικά κάνει προσπάθεια να δικαιολογήσει τις ναπάλμ και τα χημικά που έριξε εναντίον των Ελληνοκυπρίων…

“Καταδικάζουμε με θλίψη αυτούς τους τελείως αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς που περιείχε στην ελληνική δήλωση για την υποστήριξη της Τουρκίας ως μητέρας πατρίδας και εγγυήτριας δύναμης στη θαρραλέα και περήφανη μάχη των Τουρκοκυπρίων το 1964 εναντίον της κοινής φιλοδοξίας για ένωση και των προσπαθειών για εθνική εκκαθάριση από τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες”, αναφέρεται.

Για πολλά χρόνια, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, “το δίδυμο Ελληνοκύπριοι και Έλληνες χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να προκαλέσουν το φόβο και να υποκινήσουν τη βία με σκοπό την εκδίωξη των Τουρκοκυπρίων από το νησί της Κύπρου μέσω εθνικής εκκαθάρισης. Αυτή η τελευταία δήλωση πιθανότατα πηγάζει από την προσπάθειά τους να καλύψουν το αίσθημα ενοχής που τους διακατέχει σχετικά με αυτές τις πράξεις”.

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: