Πρόκληση οι “εορτασμοί” για τις τουρκικές επιθέσεις στα Κόκκινα το 1964, λέει η ΕΔΕΚ




“Για άλλη μια χρονιά, οι Τουρκοκύπριοι, και πιθανόν και έποικοι, μεταβαίνουν στα Κόκκινα, προκειμένου να «γιορτάσουν» τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας τον Αύγουστο του 1964 εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της περιοχής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων. Δυστυχώς η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται με τη σύμφωνο γνώμη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ενέργεια αυτή κατά την εκτίμηση μας δεν προάγει το πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες, αλλά αντίθετα το απομακρύνει.

“Παρατηρείται μάλιστα σε μια περίοδο όπου το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία εντείνουν τις προκλητικές τους ενέργειες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση μετάβασης Ελληνοκυπρίων προσκυνητών στα κατεχόμενα για προσκύνημα και τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Όπως για παράδειγμα είχε συμβεί πρόσφατα, κατά την ημέρα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου απαγορεύτηκε η μετάβαση στο ομώνυμο μοναστήρι στην Μύρτου”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/08/2017 16:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: