Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του υλικού του “Φακέλου της Κύπρου” για την καλύτερη χρήση του




Ολοκληρώθηκε σήμερα η ψηφιοποίηση του υλικού του “Φακέλου της Κύπρου” από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά την παράδοσή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, από τον Έλληνα ομόλογό του, Νικόλαο Βούτση, στις 14 Ιουλίου 2017.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι «η ψηφιοποίηση του υλικού πραγματοποιείται στα πλαίσια της περαιτέρω υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόσβαση στο υλικό του ‘Φακέλου της Κύπρου’”.

Προσθέτει ότι «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ορθής αξιοποίησης του ‘Φακέλου της Κύπρου’ για κοινοβουλευτικούς ή επιστημονικούς/ιστορικούς σκοπούς, όπως προβλέπεται από το ίδιο το Πρωτόκολλο, με την έγκριση των εκάστοτε Προέδρων των δύο κοινοβουλίων».

Το υλικό που ψηφιοποιήθηκε, σύμφωνα με τη συνεννόηση μεταξύ των δύο Προέδρων, θα παραδοθεί στη Βουλή των Ελλήνων το ταχύτερο δυνατό στην ψηφιοποιηθείσα μορφή του στα πλαίσια περαιτέρω συνεργασίας και αξιοποίησης των προνοιών του Πρωτοκόλλου.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/08/2017 10:58

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: