Oι βαλλιστικοί πύραυλοι της Β. Κορέας φέρνουν πιο “κοντά” Λονδίνο και Τόκιο




Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προκειμένου να του επιδοθεί νότα διαμαρτυρίας για την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

Νωρίτερα σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο Ιάπωνας ομόλογός της Σίνζο Άμπε συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την απειλή της Βόρειας Κορέας.

“Κάλεσα τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας (στο υπουργείο Εξωτερικών) σήμερα και δήλωσα με σαφήνεια πόσο κατηγορηματικά καταδικάζει το Ηνωμένο Βασίλειο την εκτόξευση ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Φιλντ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ασίας και Ειρηνικού.

“Οι επικίνδυνες πράξεις της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και απειλούν τη διεθνή ασφάλεια (…) Καλώ το καθεστώς να τερματίσει την παράνομη επιδίωξή του να αποκτήσει πυρηνικούς και βαλλιστικούς πυραύλους και να επιστρέψει στον διάλογο με τη διεθνή κοινότητα”, πρόσθεσε.

31/08/2017 19:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: