Oι τουρκικές κατοχικές αρχές προετοιμάζουν την επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους




Άρχισε ο προγραμματισμός για την επιστροφή των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του παράνομου «υφυπουργού» του κατοχικού καθεστώτος, Γκιουρντάλ Χιουντάογλου, στην οποία πήραν μέρος ο σύμβουλος της τουρκικής «πρεσβείας», Μπεϊαμί Καλίοντσου και στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Tύπο, συζητήθηκαν εργασίες που θα πρέπει να γίνουν και ορίστηκε υποεπιτροπή για επαφές με τους Μαρωνίτες.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη νομική, οικονομική και τεχνική διάσταση της επιστροφής των Μαρωνιτών. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στις 16 Αυγούστου.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕ:
Άρχισε ο προγραμματισμός για την επιστροφή των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους ενώ κατά τη χθεσινή σύσκεψη της αρμόδιας “επιτροπής” συζητήθηκαν εργασίες που θα πρέπει να γίνουν, τα επόμενα βήματα και ορίστηκε υποεπιτροπή για επαφές με τη μαρωνίτικη κοινότητα.
 
Η σύσκεψη έγινε στο παράνομο «προεδρικό» υπό την προεδρία του παράνομου «υφυπουργού προεδρίας» Γκιουρντάλ Χιουντάογλου και σε αυτή συμμετείχαν ο παράνομος «υφυπουργός πρωθυπουργίας» Μετίν Μπέιογλου, ο παράνομος «υφυπουργός» οικονομικών  Κουντρέτ Ακάι, ο παράνομος «υφυπουργός» εσωτερικών Γκιουρκάν Καρά, ο παράνομος «διευθυντής» του παράνομου «υπουργείου» εξωτερικών Κεμάλ Κιοπρουλού, ο σύμβουλος της τουρκικής «πρεσβείας» Μπεϊαμί Καλίοντσου και ο παράνομος «πρόεδρος” της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» Αϊφέρ Σαίτ Ερκμεν.
 
Όπως αναφέρεται, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της παράνομης «προεδρίας» και του κατοχικού ηγέτη.
 
Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη νομική,  οικονομική και τεχνική διάσταση της επιστροφής των Μαρωνιτών.
 
Αξιολογήθηκαν παράλληλα όσες εργασίες έγιναν για το θέμα αυτό και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Αποφασίστηκε όπως η επόμενη συνεδρία της «επιτροπής» πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: