Ο Τραμπ παρενέβη τελικά στην υπόθεση της “ρωσικής ανάμειξης” στις εκλογές: Είπε τη γνώμη του σαν πατέρας!




Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαδραμάτισε έναν ρόλο στην σύνταξη της δήλωσης του μεγαλύτερου γιου του, με την οποία ο Τραμπ Τζούνιορ αρνήθηκε ότι η συνάντηση που είχε τον Ιούνιο του 2016 με μια ρωσίδα δικηγόρο σχετιζόταν με την προεκλογική εκστρατεία.

«Σίγουρα δεν υπαγόρευσε (την δήλωση)», τόνισε στην συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, «αλλά. . .είπε την γνώμη του, προσέφερε τις προτάσεις του, όπως θα έκανε κάθε πατέρας», πρόσθεσε.

«Όσα αναφέρονται στην δήλωση που εκδόθηκε ήταν αληθή και δεν υπάρχουν ανακρίβειες», σημείωσε η Σάντερς.

Εντούτοις, στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε δώσει αργότερα στην δημοσιότητα ο υιός Τραμπ έδειξαν ότι συμφώνησε να συναντηθεί με μια γυναίκα η οποία, όπως του είχαν πει, ήταν δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης και ενδεχομένως να διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε χθες ότι σύμβουλοι του Τραμπ συζήτησαν την δήλωση που θα έπρεπε να εκδοθεί για την συνάντηση του Τραμπ Τζούνιορ και συμφώνησαν ότι ο υιός Τραμπ θα έπρεπε να προχωρήσει σε μια ακριβή εξιστόρηση του επεισοδίου, ώστε όσα πει «να μην μπορεί να διαψευστούν αργότερα αν αποκαλυφθούν αναλυτικές λεπτομέρειες».

Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς επέστρεφε στις ΗΠΑ από την Γερμανία στις 8 Ιουλίου, άλλαξε το σχέδιο και «προσωπικά υπαγόρευσε μια δήλωση στην οποία ο υιός Τραμπ ανέφερε ότι ο ίδιος και η ρωσίδα δικηγόρος συζήτησαν κυρίως ένα πρόγραμμα για την υιοθέτηση παιδιών από τη Ρωσία», τόνισε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: