Ο Γκουτέρες εκφράζει την ανησυχία του για τη «συγκρουσιακή ρητορική» σχετικά με τη Β. Κορέα




Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την «κλιμάκωση της συγκρουσιακής ρητορικής» όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, σημείωσε ένας εκπρόσωπός του.

«Ο Γενικός Γραμματέας συνεχίζει να είναι εξαιρετικά ανήσυχος για τη συνεχιζόμενη κατάσταση και προβληματίζεται για την κλιμάκωση της συγκρουσιακής ρητορικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Η Ρωσία ελπίζει οι ΗΠΑ να «παραμείνουν ψύχραιμες» στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία ευελπιστεί οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να απόσχουν από ενέργειες που θα εξωθούσαν τη Βόρεια Κορέα σε επικίνδυνες κινήσεις, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζιγια, απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει διάλογος για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

«Μια στρατιωτική λύση δεν αποτελεί επιλογή σε καμιά περίπτωση», τόνισε ο πρεσβευτής της Ρωσίας απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

«Η σθεναρή επιθυμία μας είναι οι ΗΠΑ να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να απόσχουν από κάθε κίνηση που θα προκαλούσε κάποιο άλλο μέρος να προχωρήσει σε ενέργειες που θα ήσαν επικίνδυνες», πρόσθεσε ο ίδιος.

09/08/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik
Νέα Υόρκη, United Nations

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: