Ο Αναστασιάδης θεωρεί πως στην έκθεση ΟΗΕ θα αποτυπωθεί το τί έγινε στο Κραν Μοντάνα, λέει ο Βίκτορας




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θεωρεί ότι Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ Άιντα και τα ΗΕ θα αποτυπώσουν την πραγματικότητα και το τί έγινε στο Κραν Μοντάνα στην έκθεση που θα γίνει, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Άιντα.

Κληθείς να πει αν στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό θα δοθούν τα πρακτικά του δείπνου στο Κραν Μοντάνα στη δημοσιότητα για να αποδείξει ο Πρόεδρος τη θέση της ε/κ πλευράς, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “αυτό το θέμα έχει τελειώσει, έχει λυθεί με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές για το μέλλον και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον κ. Άιντα, ενόψει και της έκθεσης που θα ετοιμάσει ο Νορβηγός διπλωμάτης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ και τα ΗΕ θα αποτυπώσουν την πραγματικότητα και το τί έγινε στο Κραν Μοντάνα στην έκθεση που θα γίνει.

Ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ το ΟΗΕ κ. Άιντα, ο οποίος αποχωρεί από τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, προσθέτοντας πως “ήταν μια εξαιρετική συνάντηση”.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως έγιναν συζητήσεις για το τί θα ακολουθήσει στο μέλλον ή τί μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/08/2017 11:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: