Να απαιτούμε και όχι να επαιτούμε τα δίκαιά μας, είπε ο Νικόλας στο μνημόσυνο πεσόντος του 1974




Αδήριτη ανάγκη, χωρίς καθυστέρηση, αποτελεί η διόρθωση της πορείας μας για την απελευθέρωση του νησιού μας, ανέφερε σε επιμνημόσυνο λόγο του υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος στο μνημόσυνο του ήρωα Γιώργου Γεωργίου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στον Κάθηκα.

Πρέπει, είπε, να απαιτούμε πλέον τα δίκαια και τα δικαιώματα μας, και όχι να τα επαιτούμε. Να τα διεκδικήσουμε με πείσμα, με επιμονή, όσα χρόνια κι αν περάσουν όσες δυσκολίες και αν συναντήσουμε, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως “εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη διχοτόμηση, ούτε με τη λογική ύπαρξης δύο κρατών”.

Κανείς, ανέφερε, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα για τέτοιους συμβιβασμούς, πολύ περισσότερο δεν έχουμε δικαίωμα, έναντι των επόμενων γενιών, των οποίων το μέλλον δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων και επεμβατικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στον ήρωα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε, πως έχουμε ιστορικό χρέος απέναντι στον Γιώργο Γεωργίου και στους άλλους ήρωες και μάρτυρες του 1974 να δικαιώσουμε τον αγώνα μας και τις θυσίες τους.

Ο Γιώργος Γεωργίου έπεσε μαχόμενος τον Αύγουστο του 1974 αντικρούοντας στον Πενταδάκτυλο, τις επιθέσεις των ορδών του Αττίλα. Τα οστά του ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο και η ταυτοποίηση με τη μέθοδο DNA έδειξε ότι ανήκαν σε 29 στρατιώτες του 361 ΤΠ, μεταξύ των οποίων και του Γιώργου.

Μετά το μνημόσυνο έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 13/08/2017 15:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: