Με επίκεντρο τις εξελίξεις στο Κυπριακό συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο στη Λευκωσία




Με επίκεντρο το Κυπριακό αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Τη σύγκληση του Εθνικού ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωσή του την περασμένη Τετάρτη μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε για το τί λέχθηκε στο τελευταίο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα κατά τη διάσκεψη για την Κύπρο.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του για μη δημοσιοποίηση μέρους των διαμειφθέντων στο δείπνο μετά από έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και αντ’ αυτού την γνωστοποίησή τους προς όλα τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως επίσης και στον Πρόεδρο του Σώματος, με κοινοποίηση στον ΓΓ των ΗΕ και τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επίσης αναφέρει ότι θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για συζήτηση της διαμορφωθείσας κατάστασης και ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Στο μεταξύ, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, επιστρέφει στην Κύπρο αύριο, Τετάρτη και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/ κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την Πέμπτη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Νορβηγού διπλωμάτη στην οποία έχουν προσκληθεί, Αναστασιάδης και Ακιντζί.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/08/2017 07:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: