Η κυριαρχία της Ρεάλ και η φράση “οι τελικοί δεν παίζονται αλλά κερδίζονται”: Μία μηχανή νίκης…




«Οι τελικοί δεν παίζονται, οι τελικοί κερδίζονται». Πρόκειται για ένα παλιό ρητό στο ποδόσφαιρο που εφαρμόζεται απόλυτα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Από το 2002, δεν χάνει ένα διεθνή τελικό. Από τότε έχει κατακτήσει τέσσερα Champions League, τέσσερα ευρωπαϊκά Super Cup και τρία Μουντιάλ συλλόγων, με τη δυνατότητα προσθήκης ενός ακόμα τον επόμενο χειμώνα στο Αμπού Dabi.

Όλα ξεκίνησαν από το μαγικό «βολέ» του Ζιντάν στο Hampden Park στις 15 Μαΐου 2002. Η ανεπανάληπτη κίνηση που άνοιξε διάπλατα τις πύλες του το ένατο, το βήμα που οδήγησε σε δύο ακόμη τίτλους: το ευρωπαϊκό Super Cup, κέρδισε στο Μονακό 3-1 την Φέγενορντ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στη συνέχεια, διηπειρωτικό Κύπελλο ακόμα, που κέρδισε στη Γιοκοχάμα κατά της Ολύμπια Ασουνθιόν .

Από τότε, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε χρόνο για να επανεμφανιστεί στη διεθνή σκηνή, αλλά δεν έχασε. Το 2014 κέρδισε το δέκατο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League με γκολ του Ράμος απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης δέκατη. Ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Super Cup, που κέρδισε στο Κάρντιφ εναντίον της Σεβίλλης, και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, νικώντας την Σαν Λορέντσο. Δύο χρόνια αργότερα, το 2016, και με Ζιντάν στον πάγκο, έφτασε το 11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League μετά τη νίκη στα πέναλτι απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο San Siro, το Super Cup με αντίπαλο την Σεβίλλη και ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την Κασίμα Αντλερς.

Το τρόπαιο που κατέκτησε χθες εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι το έκτο από τότε που έφτασε στον πάγκο της ο Ζινεντίν Ζιντάν, τον Ιανουάριο του 2016. Πάλεψε για το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, αποκλείστηκε από το Copa del Rey και πανηγύρισε το Champions League. Στη συνέχεια, ήρθε το Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Στην σεζόν, 2016 – 17, πρώτη ολοκληρωμένη του Ζινεντίν Ζιντάν, ήρθαν δύο ακόμη τίτλοι: το πρωτάθλημα, το πρώτη από το 2012 και το Champions League, μετά την νίκη στον τελικό επί της Γιουβέντους (4-1). Ήταν το πρώτο «νταμπλ» στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1958.

Ο ενάρετος κύκλος του Ζιντάν ολοκληρώθηκε χθες στα Σκόπια με το Super Cup, το τέταρτο στην ιστορία της ομάδας. Μιας ομάδας που έχει γίνει μία νικηφόρα μηχανή.

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: