Η Ελλάδα στέλνει πυροσβέστες στην Αλβανία για τις πυρκαγιές στα χωριά της ελληνικής μειονότητας

File Photo: A helicopter flies over a burnt area of a forest fire in Dajti Mountain in Tirana, Albania, EPA, MALTON DIBRAFile Photo: A helicopter flies over a burnt area of a forest fire in Dajti Mountain in Tirana, Albania, EPA, MALTON DIBRA

Βοήθεια και σε επίγεια μέσα έστειλε η Ελλάδα στην Αλβανία, ενώ ενισχύσεις θα σταλούν και την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται στα χωριά της ελληνικής μειονότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και πάλι σε αίτημα των αλβανικών αρχών προς την Ε.Ε. για βοήθεια και εκτός από τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, που έστειλε προχθές, σήμερα μετά το μεσημέρι έφυγαν και τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες, τα οποία επιχειρούν ήδη στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας.

Την Κυριακή το πρωί θα περάσουν στην Αλβανία άλλα τέσσερα οχήματα από την Κακαβιά, τα οποία επίσης θα αναπτυχθούν στην περιοχή.

Be the first to comment on "Η Ελλάδα στέλνει πυροσβέστες στην Αλβανία για τις πυρκαγιές στα χωριά της ελληνικής μειονότητας"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*